10 greșeli de machiaj care te fac să arăți mai bătrână. Avertismentul specialiștilor!

Orice femeie își dorește să aibă mereu un aspect tânăr și proaspăt, iar machiajul este unul din instrumentele care ne ajută să obținem acest rezultat.

Un machiaj făcut bine poate ascunde și stresul, și nopțile nedormite, și schimbările datorate vârstei ș.a. Respectiv greșelile de machiaj pot avea uneori un efect exact invers…

© DepositPhotos

De cele mai multe ori femeile nici nu-și dau seama de erorile comise la machiaj. Redacția noastră vă relatează cele mai răspândite 10 greșeli de machiaj pe care ar trebui să le evitați dacă nu doriți să arătați mai în vârstă decât în realitate.

Machiaj pentru femei trecute de 50

1. Fard de obraz

Fără îndoială fardul face ca pielea să arate mai proaspăt. Dar aplicarea sa necesită multă atenție: luați foarte puțin fard pe perie și aplicați-l fără grabă. Rețineți: texturile mat și nuanțele închise au efect de îmbătrânire.

2. Umbre

În general se consideră că umbrele de nuanțe maro sunt universale. Însă ele pot accentua oboseala și petele sub ochi! De aceea dacă totuși folosiți umbre maro, nu uitați să aplicați și un anti-cearcăn pronunțat. Ca și în cazul fardului vă îndemnăm să renunțați la texturile mat.

3. Creion de ochi

Toată lumea știe că dacă treci cu creionul pe pleoapa inferioară ochii vor părea vizual mai mic. Totodată un astfel de truc va accentua petele sub ochi. Dacă vă doriți un efect impresionant, e mult mai indicat să treceți cu creionul pe pleoapa superioară printre firele genelor.

4. Rimel

Și în cazul rimelului accentele pe pleoapa inferioară trebuie evitate, căci creează un aspect obosit și accentuează ridurile din jurul ochilor.

© DepositPhotos

5. Contur pentru ochi

Dacă nu mai sunteți în floarea tinereții ar fi bine să evitați conturul de vinil de culoare neagră. El va ieși în evidență într-un mod nefiresc și este și greu de potrivit cu nuanța pielii, pe care probabil au apărut deja mici imperfecțiuni. În schimb vă recomandăm să optați pentru eyeliner maro sau violet.

6. Liniile clare

Liniile exagerat de clare și groase au un puternic efect de îmbătrânire. Pentru a-i conferi feței gingășie și prospețime, diluați pe cât posibil toate liniile clare de machiaj.

7. Ruj

Conturul pentru buze subliniază forma buzelor și fixează bine rujul. Însă atunci când nuanța sa diferă mult de cea a rujului, s-ar putea să aveți parte nu doar de un efect de îmbătrânire, ci și de un aspect vulgar.

8. Bază pentru machiaj

Nu este indicată folosirea bazei pentru machiaj sub fondul de ten de zi cu zi. Ea este utilă la ocazii speciale, cum ar fi un eveniment seral sau o sesiune foto, unde machiajul trebuie scos în evidență mai mult. În zilele obișnuite fața va arăta mai încărcată și obosită dacă e prelucrată cu bază pentru machiaj.

9. Fond de ten

Nu alegeți niciodată un fond de ten de o nuanță mai închisă decât cea a pielii! Astfel veți arăta mai în vârstă, iar ridurile se vor umple de fond de ten și vor deveni mai pronunțate. Fondul de ten ar trebui să fie de aceeași nuanță cu pielea sau mai deschis cu cel mult un ton.

10. Pudră

Din păcate astăzi multe femei optează pentru pudră de textură super-mat, care lipsește fața de viață și energie. Pudra ar trebui aplicată într-un strat foarte subțire, atât cât să ascundă micile imperfecțiuni ale pielii.

Sfatul redacției

Machiajul nu rezolvă nimic dacă pielea nu are un aspect îngrijit. Rețineți: hidratarea pielii este o condiție necesară pentru sănătatea și frumusețea ei, căci odată cu înaintarea în vârstă pielea devine din ce în ce mai uscată!

Evitați greșelile enumerate mai sus și veți reuși să fiți mereu mai tânără și mai frumoasă. Împărtășiți aceste recomandări și prietenelor dvs.