10 greșeli de imagine, care ne adaugă ani în plus

Femeile mature încep să acorde mai multă atenție aspectului lor. Din fericire nu este complicat să avem o imagine proaspătă și tinerească, dacă veți evita niște greșeli banale.

Am descoperit care sunt cele mai frecvente greșeli de imagine care ne arată mai în vârstă.

Bijterii mari.

Nu se recomandă să purtăm prea multe bijuterii mari deoarece ne transformă aspectul în unul lipsit de gust. Pentru ca bijuteriile să sublinieze frumusețea și să nu atragă toată atenția asupra Dumneavoastră, este mai bine să acordați preferință unor articole delicate și stilate.

Dacă încă nu vă puteți imagina stilul fără bijuterii mari, încercați să echilibrați și să combinați mari cu mici.

Alegerea greșită a cărării. 

Cărarea, deși pare un lucru simplu, este de fapt destul de capricioasă deoarece ne poate arăta mai în vârstă decât ne-am dori. Cărarea laterală, la rândul ei, arată mai jucăuș și stilat, fiind o soluție mai bună.

Helanca.

Atunci când purtăm helancă s-ar putea crea impresia că încercăm să ascundem gâtul, dar atragem și mai mult atenția asupra acestuia. În plus helanca distorsionează silueta și proporțiile.

Cămășile cu guler sau decolteul în formă de V sunt mai potrivite, chiar dacă doriți să distrageți atenția de la ridurile de pe gât și, pe lângă aceasta, oferă posibilitatea de a diversifica stilul cu bijuterii, eșarfe etc.

Ruj roșu.

Rujul roșu aprins ne ajută să fim mai încrezătoare, dar, odată cu vârsta, această culoare devine mai capricioasă deoarece buzele noastre devin mai subțiri, iar conturul devine mai neclar. Din acest motiv rujul aprins poate arăta neglijent și poate sublinia ridurile profunde și, pe fundalul nuanțelor roșii, dinții ar putea părea mai galbeni.

Cearcăne sub ochi.

Cearcănele ne fac să părem obosite. Nu întotdeauna motivul apariției lor este lipsa de somn. Experții explică că apar din cauza scăderii stratului de grăsime și a subțierii pielii, din cauza căreia vasele de sânge de sub ochi devin mai vizibile.

Însă situația poate fi îmbunătățită cu ajutorul produselor potrivite: o cremă cu retinol și acid hialuronic sau una care conține extract de cafeină, precum și folosirea corectorului.

Broșe.

În lumea modernă broșele sunt percepute ca un decor vintage. De aceea ar trebui să le purtați cu mare atenție. De exemplu, cu ajutorul unei broșe, puteți fixa un cardigan.

Combinația de ruj cu haine.

Make-up artiștii au opinii diferite cu privire la combinația machiajului cu hainele, dar par să fie de acord asupra unui lucru: este prea ușor să exagerăm. O rochie roz aprins și un ruj de aceeași culoare nu va arăta prea bine, în timp ce combinația de tonuri neutre și deschise în machiaj și haine va fi foarte șic.

Șnur pentru ochelari.

Acest accesoriu este extrem de comod, dar trebuie să îl alegeți cu atenție. Șnururile ieftine și colorate nu ne avantajează deloc. Optați pentru lanțuri din metal și perle care sunt foarte stilate.

Săgeți din colțul interior spre exterior.

Acest machiaj este destul de capricios, mai ales în cazul doamnelor mature deoarece prea produse cosmetice vor sublinia textura pielii, ridurile și cearcănele de sub ochi.

Pentru a vă păstra aspectul tânăr și proaspăt este mai bine să nu exagerați cu tușul de ochi și evitați să conturați pleoapa inferioară.

Unghii de formă pătrată.

Și alegerea formei unghiilor este foarte importantă. Pentru ca degetele să pară mai lungi și mâinile să pară mai tinere, ar fi bine să acordați preferință unghiilor de formă ovală.