10 greșeli de amenajare interioară care îți fac locuința destul de neconfortabilă

Atunci când ne gândim cum am vrea să fie casa noastră, principalele calități care ne vin în gând sunt căldura și confortul. Și noi de multe ori depunem un efort colosal pentru a le obține: cumpărăm cele mai frumoase draperii, punem tot felul de accesorii în toate colțurile casei etc.

Și dacă iei fiecare loc în parte, toate arată superb. Dar când te uiți în ansamblu, parcă nu vezi acea armonie pe care și-ar dori-o fiecare. Ce-i de făcut în această situație? Mergem la un designer care ne va cere prețul unei bune bucăți de casă sau de apartament?

Redacția noastră vă invită să urmăriți 10 greșeli foarte răspândite în design interior (pe care le comit chiar și unii designeri) dar și soluțiile corecte pentru evitarea acestora.

1. Magneți pe frigider

uglyhousephotos.com/shelterness.com

Magneții care acoperă toată ușa frigiderului arată destul de grosolan și inestetic și dau senzația de haos. Vă pasionează colecționarea magneților? Rezervați pentru asta o porțiune specială de perete sau pur și simplu montați o placă metalică într-un loc potrivit pentru asta.

2. Rafturi pline cu suvenire

uhouse.ru/inmyroom.ru

Suvenirile creează un haos la fel de mare ca și magneții. În afara faptului că ele nu au elemente de fixare, trebuie să le și aranjezi într-un mod estetic. O soluție elegantă ar fi să procurați suvenire de același tip și aproximativ de aceeași dimensiune. Spre exemplu cumpărați doar miniaturile clădirilor-simbol din locurile pe care le vizitați. În acest fel veți putea crea o “străduță” turistică foarte drăguță.

3. Detergenții de bucătărie

Detergenții aflați la vedere sunt o catastrofă pentru designul oricărei bucătării. Dar ce-i de făcut dacă într-adevăr ai nevoie ca aceste produse să fie mereu la îndemână? O soluție frumoasă ar fi să procurați niște containere și dozatoare în care să turnați detergenții și care se vor înscrie armonios în designul bucătăriei dvs.

4. Hainele depozitate pe masa de călcat

nikkishell.typepad.com/jull-design.ru

Deseori poți vedea cum oamenii folosesc masa de călcat pentru depozitarea temporară a hainelor. Designerii recomandă depuneți un mic efort și să o strângeți de fiecare dată, punând-o la locul său. O alternativă mai modernă ar fi procurarea mobilierului special care pur și simplu ascunde masa de călcat.

5. Antreu plin cu încălțăminte

photobucket.com/happymodern.ru

În ziua de azi o familie are în total la dispoziție câteva zeci de perechi de încălțăminte. O soluție evidentă ar fi depozitarea în debara a încălțămintei care nu este de sezon, iar pe încălțămintea actuală vă recomandăm să faceți rost de dulapuri speciale, care nu sunt foarte scumpe, dar au un efect estetic enorm.

6. Prosoape de diferite culori în baie

vtemu.by/bathroomideasblog.com

Atunci când ne gândim la o baie perfectă, probabil nu ne imaginăm un șir de prosoape de toate culorile curcubeului, decorate cu orice fel de ornamente, de la delfini la flori de câmp. Prosoapele care nu se asortează cu întregul design al băii pot strica toată impresia despre ea, chiar dacă în rest totul este impecabil.

7. Articolele sportive

happymap.com/1balkonam.ru

Dacă bicicleta de fitness pe care o aveți nu a mai folosită de un an de zile, probabil nu aveți atât de mare nevoie de ea. Dacă totuși exercițiile sunt o parte importantă din activitatea dvs. zilnică, atunci ar fi o idee bună să dedicați o încăpere specială pentru asta, cum ar fi balconul.

8. Lenjeria de pat

blogspot.com/squarespace.com

Dacă în dormitor aveți mobilier în stil clasic, iar pereții sunt decorați cu tablouri frumoase, atunci lenjeria de pat imprimată cu leopard nu va arăta foarte armonios în această încăpere. Există două soluții: să schimbați treptat lenjeria de pat, astfel încât să se înscrie în imaginea generală a dormitorului, fie să cumpărați o cuvertură mare, care să acopere toată lenjeria de pat.

9. Mărunțișuri la bucătărie

livejournal.com/pinterest.com

Poate nu sună credibil, dar condimentele și uleiurile pot fi la îndemână fără a strica tot aspectul bucătăriei cu tot felul de pachețele și borcănașe. Organizarea corectă a acestor mărunțișuri va avea un impact enorm asupra confortului general din bucătărie, iar prepararea bucatelor va deveni o adevărată plăcere.

10. Jucăriile copiilor

wtalks.com/potterybarnkids.com.au

Păstrarea curățeniei ideale într-o încăpere în care se află copiii este practic imposibilă. Dar și aici ar fi o soluție. Amenajați în camera copiilor un raft cu cutii speciale pentru depozitarea jucăriilor. În acest fel copiii vor deveni mai organizați și vor face singuri o bună parte din ordine.

După cum vedeți, nu există probleme imposibil de rezolvat, există doar insuficiență de informație. Dar ce trucuri folosiți dvs. pentru un confort maxim în locuință?