10 greșeli de depozitare care ne împiedică să găsim lucrurile necesare

În locuințele mici fiecare metru pătrat trebuie utilizat cu înțelepciune.

Proprietarii unor astfel de locuințe sunt nevoiți să depoziteze cât mai multe lucruri și, din această cauză, locuința pare încărcată.

Pentru a vă simți bine în locuința Dumneavoastră încercați să evitați următoarele greșeli.

Lipsa unui spațiu de depozitare a obiectelor mici.

Dacă nu puteți scăpa de dezordine, trebuie să o localizați. Una dintre greșeli în amenajarea unei locuințe mici este absența unui loc în care se acumulează obiectele mici. De obicei acest loc este un dulăpior din coridor sau noptiera de lângă pat.

În loc să aranjați la nesfârșit obiectele de aici, puneți un coș care va limita spațiul pentru acumularea haotică a obiectelor.

Dulapuri arhipline.

De multe ori, după ce facem ordine în dulapuri, observăm că ne-au mai rămas foarte multe obiecte. Le depozităm în comodă, noptieră sau dulap, iar după o săptămână domnește din nou haosul. Aceasta este din cauza faptului că ne-au mai rămas prea multe lucruri pe un spațiu restrâns.

Pentru a scăpa de dezordine ar fi bine să împărțiți lucrurile în 2 categorii. Pe primul raft puteți depozita lucrurile pe care le folosiți în fiecare zi și ar trebui să lăsați mai mult spațiu liber. Iar pe alt raft să puneți mai multe lucruri pe care le folosiți mai rar.

Nu folosiți spațiul de sub tavan.

Încercați să utilizați cât mai eficient fiecare zonă, chiar și de sub tavan. Puteți depozita, de exemplu, cărți sau alte obiecte pe care le folosiți mai rar.

Depozitarea hainelor pe umerașe.

Hainele depozitate pe umerașe ocupă mai mult spațiu și, deși am putea avea impresia că le găsim mai ușor, nu este chiar așa.

Dacă veți păstra hainele împăturite pe rafturi, le veți găsi mult mau ușor și veți avea nevoie de mai puțin spațiu de depozitare. Pe umerașe puteți pune rochii, costume și sacouri.

Dezordine pe balcon. 

De multe ori acest spațiu se folosește cu neglijență, deși există foarte multe idei de amenajare a balconului. Am putea păstra o bicicletă (suspendată). Dacă visați la o zonă de relaxare, cumpărați un șezlong cu sertar. În acest sertar puteți depozita diferite obiecte precum ghivecele de flori, tăvile pentru răsaduri etc.

Prea multe obiecte.

Cu cât mai puține obiecte avem, cu atât este mai ușor să le îngrijim și să le depozităm. Încercați să țineți cont de următoarea regulă: înainte de a cumpăra un lucru nou, renunțați la unul vechi.

Încercați mai multe metode de curățenie și alegeți-o pe cea care vi se potrivește. Mari Kondo ne recomandă să luăm fiecare obiect în mână și să ne gândim dacă ne aduce bucurie. Dacă nu, trebuie să renunțăm la el.

Nu folosiți pervazul ferestrei.

Pe pervazul ferestrei stau, de obicei, florile. În cazul în care nu aveți suficient spațiu în apartament, încercați să transformați pervazul în birou sau în blat de bucătărie. De obicei înălțimea pervazul și a blatului este aproximativ aceeași.

Mai puteți pune obiecte mari pe care le folosiți mai frecvent, cum ar fi, de exemplu, un sintetizator. Mai puteți depozita lucrurile sub pat ori sub scări.

Lipsa unui mobilier încorporat.

Dacă aveți puțin spațiu, dar multe haine, optați pentru un dulap cu uși glisante. În acest fel veți economisi spațiu. Pentru ca să pară mai puțin voluminos, „ascundeți-l” cu ajutorul oglinzilor și a unei carcase de culoarea pereților.

Lipsa unui dulap în toaletă.

Produsele de curățare și hârtia igienică pot fi depozitate într-un dulap deasupra toaletei. Dacă nu aveți spațiu, puteți face rafturi în dulapul sanitar, unde sunt ascunse țevile.

Lipsa structurilor suspendate.   

Dacă spațiul de pe podea s-a terminat, este timpul să depozităm pe perete. Pe lângă dulapuri putem folosi și cârlige, plase decorative și alte structuri suspendate pentru a depozita haine, ustensile de bucătărie sau obiecte decorative.

Cum depozitați lucrurile în apartamente mici?