10 greșeli comise de unele persoane care și-au dorit o locuință mai confortabilă

Fiecare persoană visează să aibă o locuință plăcută, în care să se simtă confortabil. De aceea adăugăm unele detalii care, după părerea noastră, ne fac locuința mai frumoasă și mai primitoare, dar, în realitate, nu este chiar așa.

Vă propunem în continuare câteva greșeli de amenajare comise de unele persoane care au dorit să aibă o locuință și mai confortabilă, dar nu le-a reușit.

1. Un covor mic în mijlocul unei camere spațioase.

Un covor mic nu arată prea bine într-o încăpere mare: se pierde vizual, atunci când se află în centrul unui living sau dormitor spațios, adună mult praf și își pierde foarte repede forma. Designerii numesc această greșeală „efectul ștampilei poștale”. Dacă aveți un covor la care țineți, îl puteți pune cu aproximativ 15 cm sub canapea.

2. Un interior monocrom.

Teoretic un design în tonuri de alb și negru arată excelent și continuă să fie la modă. Dar această regulă funcționează doar în cazul în care aveți un mobilierul original, iar designul apartamentului corespunde cu gama de culori aleasă. În caz contrar rezultatul v-ar putea dezamăgi.

3. Un decor în stil tropical.

Acest tip de decor nu corespunde, de multe ori, cu dimensiunile camerei, fiind destul de voluminoase. Dacă doriți să includeți în interiorul locuinței Dumneavoastră un decor cu tematică florală, este mai bine să optați pentru modele mici sau motive chinezești.

4. Niște perdele prea scurte.

Lungimea perdelelor afectează foarte mult aspectul ferestrei. Și acest lucru se aplică chiar și când este vorba despre 1-2 cm, ca să nu mai vorbim despre cele prea scurte, care-i vor conferi interiorului un aspect învechit. Dacă vă place asemenea idee, optați pentru un model cu căptușeală densă care va adăuga volum.

5. O față de masă din polipropilenă.

Acestea au un singur avantaj: sunt practice. Este mai bine să optați pentru o față de masă din stofă ori să vă limitați la șervețele pentru fiecare persoană.

6. Faianță cu imagini.

Aceasta este, de obicei, pentru a decora pereții bucătăriei sau ai băii. Dar, din păcate, afectează aproape întotdeauna negativ designul încăperii: din cauza desenelor prea mari chiar și cea mai spațioasă încăpere va părea strâmtă. Dacă doriți să obțineți un design original, este mai bine să utilizați faianță cu imprimeuri geometric sau basorelief.

7. Un sistem de ventilație inestetic.

Chiar dacă hota arată bine, țevile de aer ar putea strica totul. De aceea ar fi mai bine să le ascundeți cu gips-carton sub tavanul bucătăriei.

8. Tapete strălucitoare.

Strălucirea excesivă a tapetului l-ar putea face să pară ieftin. De aceea ar fi mai bine să optați pentru tapete mate, care se vor încadra perfect în orice interior.

9. Pături care să protejeze mobila.

Acestea, pe lângă faptul că vor proteja tapițeria canapelei, vor aduna tot praful din casă. De aceea se recomandă să alegeți un mobilier mai închis la culoare ori să cumpărați huse de protecție.

10. Perne decorative.

Chiar dacă aceste perne sunt pentru decor, abundența lor poate avea un efect opus, ar putea face ca interiorul să pară dezordonat.