Bucătăria este un loc în care petrecem destul de mult timp în fiecare zi. De aceea, ar trebui să fie comodă și frumoasă în același timp.
Vă propunem să atrageți atenția asupra principalelor greșeli de amenajare care strică aspectul și funcționalitatea bucătăriei.
1. Dulapuri cu mânere masive.
Mânerele mari pot împiedica deschiderea completă a ușilor, mai ales dacă dulapul este unghiular. De aceea ar fi bine să înlocuiți mânerele cu altele mai mici sau să renunțați complet la ele.
2. Mobilier cu suprafața lucioasă.
Pe suprafețele lucioase vor rămâne amprente, chiar dacă mâinile sunt curate. Prin urmare va trebui să ștergeți mobila foarte des. Suprafețele mate necesită și ele îngrijire, dar amprentele nu sunt într-atât de vizibile.
3. Rafturi în loc de sertare.
Rafturile simple sunt comode, dar, în unele cazuri, ar fi bine să optați pentru sertare, deoarece acestea pot fi utilizate mai eficient, deoarece putem găsi mai ușor obiectele decât pe un raft obișnuit.
4. Aragazul lângă frigider.
Chiar și într-o bucătărie mică ar fi bine să aveți un dulap între aragaz și frigider. Acest lucru este necesar, deoarece cuptorul încălzește pereții frigiderului și nu îi permite să se răcească complet.
Dacă nu v-ați gândit inițial la acest lucru, puteți muta frigiderul ori să cumpărați un dulap mic pe care să-l puneți între ele.
5. Dulapuri joase pentru o bucătărie mare.
Dacă dimensiunea bucătăriei vă permite să instalați dulapuri înalte, atunci de ce să nu profitați de acest lucru? Acestea vă vor ajuta la utilizarea eficientă a spațiului.
6. O masă mare într-o bucătărie mică.
Dacă veți utiliza eficient spațiul, chiar și o bucătărie nu va părea atât de mică. Cel mai mult spațiu este ocupat, de obicei, de masă. Puteți înlocui o masă mare cu una pliabilă sau cu una mică.
7. Prea multe rafturi deschise.
Pe rafturile deschise se adună praf, pe care va trebui să-l ștergeți mult mai des decât de pe cele închise.
Dacă nu doriți să renunțați la rafturile deschise, puneți cât mai puține și instalați mai multe dulapuri de perete cu uși de sticlă care creează iluzia rafturilor deschise.
8. Lipsa spațiului pentru electrocasnicele mici.
Cuptorul cu microunde, aparatul de cafea sau prăjitorul de pâine, toate aceste aparate au nevoie de spațiu. O idee ar fi să creați niște rafturi deschise sau închise pentru aceste aparate.
9. Amplasarea prizelor.
Trebuie să stabiliți din timp care va fi numărul și locul prizelor.
Pentru electrocasnicele mici este mai comod să folosiți prize încorporabile, deoarece nu se văd.
10. Spațiul de sub chiuvetă.
Spațiul de sub chiuvetă trebuie să fie organizat cât mai eficient, mai ales dacă aveți o bucătărie mică. În același timp este important să nu blocați accesul la instalațiile sanitare.
Instalați sertare, rafturi sau coșuri sub chiuvetă, care pot fi scoase ușor ca să aveți acces la țevi.