10 greșeli care împiedică casa noastră să arate perfect!

Dezordinea este inamicul nostru. Iar inamicul trebuie cunoscut personal. Prin urmare, drag cititor, echipa noastră vă sugerează să aruncați o privire la această selecție de 10 situații de haos, care împiedică apartamentele noastre confortabile să arate mai atractiv și ordonat. Iată care sunt acestea:

1. Mascarea ineficientă a imperfecțiunilor. 

Uneori poate părea că izolarea unui raft înfundat cu o perdea este o idee grozavă. Credeți-ne, nu este așa. Mai des, o astfel de soluție temporară a problemei dezordinii arată penibil. Soluție: este mai bine să dezasamblați rafturile și să le aranjați în ordine. Atunci nu veți ajunge într-o situație penibilă, dacă oaspetele deschide accidental perdeaua pentru a aprecia „panorama de peste geam”.

2. Depozitarea produselor de curățare într-un singur loc. 

Uneori credem că colectarea tuturor detergenților într-un singur loc este o idee bună. Dar dacă casa dvs are mai multe camere sau etaje, acest lucru vă va aduce mai multe dezavantaje decât confort. Soluție: depozitați cel puțin un burete și un detergent suplimentar în baie sau bucătărie. Acest lucru va ajuta la eliminarea petelor care apar imediat mai eficient, decât dacă le veți lăsa până la o curățenie generală.

3. Containerele din plastic într-un loc vizibil. 

Containerele din plastic transparente sunt minunate pentru depozitarea lucrurilor. Dar a le pune pe rafturi deschise nu este o idee bună. În primul rând, conținutul lor va fi perfect vizibil, iar în al doilea rând, diversitatea culorilor va oferi camerei un aspect urât. Soluție: containere transparente sunt pentru dulapuri închise, iar pentru rafturi deschise – coșuri sau cutii de depozitare. Însă, este mai bine dacă este posibil să reduceți numărul de rafturi deschise în favoarea dulapurilor închise.

4. Rafturi inaccesibile. 

Desigur, nu este nimic în neregulă cu rafturile în sine. Dar dacă ați prevăzut pentru depozitarea lucrurilor de zi cu zi mai multe rafturi sub tavan, este probabil că nu le veți folosiți, iar toate lucrurile vor fi la vedere. Soluție: lăsați rafturile inaccesibile pentru lucrurile pe care le utilizați de câteva ori pe an, iar pentru nevoile de zi cu zi, ar trebui să aveți întotdeauna locuri de depozitare convenabile, la îndemână.

5. Abundența cuierelor de perete.

Cârligele de perete sunt foarte comode. În primul rând, pentru că ne scapă de nevoia de a merge până la dulap. Chiar până într-atât de mult, încât în curând întregul conținut al dulapului ar putea ”migra” pe perete. Soluție: nu merită atârnarea cuierelor suplimentare unde puteți să vă descurcați fără ele. Amintiți-vă, acestea sunt o sursă de dezordine. Cu cât sunt mai multe în casă – cu atât este mai dificil să găsiți lucrurile necesare. Străduiți-vă în sfârșit să atârnați totul în dulap.

6. Depozitarea articolelor de sezon în pungi/cutii opace.  

După cum probabil ați ghicit, este imposibil de identificat conținutul unui pachet opac. Drept urmare, căutarea unei eșarfe calde se poate transforma într-o pierdere mare de timp. Mai mult ca atât, toate lucrurile ambalate cu grijă în dulap, se vor transforma iar într-o mare dezordine. Soluția este foarte simplă: utilizați doar pachete și cutii transparente.

7. Ignorarea opiniilor membrilor familiei. 

De exemplu, ieri ați aranjat perfect lucrurile în dulap, iar astăzi soțul dvs a întors totul cu susul în jos pentru a-și găsi cravata. Desigur, nu i-ați spus despre sistemul dvs de depozitare. Chiar dacă vi s-a părut intuitiv că acesta este clar, nu neapărat că alți membri al familiei consideră la fel. Soluție: nu uitați de membrii familiei. Informați-i și chiar consultați-vă, atunci când vine vorba de lucruri comune. Nu toate deciziile dvs care vi se par convenabile pot fi comode pentru restul familiei.

8. Înlocuirea ordinii cu curățenia. 

Ordinea și curățenia merg întotdeauna în duet. Dar nu înseamnă că una urmează după cealaltă. Dacă ați spălat podelele, dar ați lăsat lucrurile împrăștiate în cameră, ați spălat vesela, dar ați lăsat-o să se usuce dezordonat pe toate suprafețele orizontale – ați obținut curățenie, dar încăperile vor arăta neîngrijit. Soluție: nu uitați să aranjați lucrurile în locurile lor și atunci casa dvs va fi nu numai curată, ci și ordonată.

9. Accesorii de decor de divers stil și prost combinate. 

Cumpărăturile articolelor de decor sunt deseori impulsive. V-a plăcut ceva, ceva pe care prietenii vi l-au oferit cadou, ceva pe care l-ați adus din călătorie ca suvenir. Adesea, aceste lucruri nu se combină între ele și transformă apartamentul într-un mix ciudat al pieței orientale și al unui magazin de antichități. Soluție: alegeți din obiectele decorative câteva lucruri care se combină între ele sau sunt realizate în același stil și aranjați-le într-un loc vizibil. Depozitați temporar restul. Nu vă faceți griji, amintirile vor rămâne. O dată pe sezon puteți schimba un set de decorațiuni pe altul, în timp ce actualizați interiorul și împrospătați amintirile și impresiile uitate.

10. Doar o singură sursă de lumină. 

De fapt, chiar și cel mai confortabil apartament nu va arăta foarte bine, dacă seara singura sursă de iluminat va fi o lampă de economisire a energiei sub tavan. Soluție: adăugați o lampă de podea, lampă de perete sau măcar agățați o ghirlandă pe perete. O sursă de lumină suplimentară, caldă și moale, va oferi camerei o nouă dispoziție, în plus, va permite să variați gradul de iluminare în funcție de situație.

Dvs cum luptați cu factorii de disconfort din locuință? Așteptăm comentariile cu drag.