10 funcții extraordinare ale cuptorului cu microunde de care nu știați! Încălzirea mâncării este floare la ureche!

Bucătarii renumiți și bucătarii cu experiență neglijează persistent cuptorul cu microunde. Cu toate acestea, acest dispozitiv este aproape în fiecare casă, iar mii de oameni îl utilizează în mod activ. De obicei, cuptorul cu microunde se utilizează numai pentru încălzirea alimentelor.

Ne grăbim să vă asigurăm că această utilizare a cuptorului cu microunde nu se termina aici! Vă prezentăm 10 modalități inovatoare de utilizare a acestui dispozitiv în bucătărie.

Posibilitățile ascunse ale cuptorului cu microunde

использование микроволновки

1. Curățarea rapidă a usturoiului

Puneți cățeii de usturoi necurățați pentru 15 secunde în cuptorul cu microunde (la capacitate maximă). Acum îi veți putea curăța foarte ușor, se pot decoji și cu mâna.

как очистить чеснок

2. Înmuierea pâinii uscate

Înveliți pâinea uscată într-un șervețel umezit și puneți-o în cuptorul cu microunde pentru 20 de minute. Pâinea va fi din nou moale și nu va fi prea umedă.

хлеб сделать свежим

3. Stoarcerea rapidă a sucului

Puneți fructele, din care doriți să faceți suc, în cuptorul cu microunde pentru 10 secunde. Veți obține mai mult suc.

как быстро выжать сок

4. Gustări din nuci

Puneți nucile într-un bol, adăugați câteva picături de ulei de măsline și dați-le în cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Nucile vor fi mult mai aromate.

орехи в микроволновке

5. Înmuierea zahărului

Dacă zahărul s-a solidificat în timpul păstrării, puneți-l în cuptorul cu microunde pentru 25 de secunde acoperindu-l cu un prosop umed.

как размягчить сахар

6. Dospirea aluatului

Aluatul cu drojdii trebuie să dospească, de obicei, câteva ore. Dar cu ajutorul cuptorului cu microunde puteți grăbi acest proces.

Acoperiți cu un prosop vasul cu aluat și puneți-l în cuptorul cu microunde împreună cu un pahar cu apă. Programați cuptorul pentru 3 minute la capacitate medie. Apoi lăsați aluatul să se odihnească 3 minute, iar apoi din nou puneți-l în cuptorul cu microunde pentru alte 3 minute. Lăsați aluatul să se odihnească 6 minute. Aluatul va dospi dublu.

тесто в микроволновке

7. Curățarea legumelor

Legumele cu coajă mai groasă (dovleacul, vânăta, precum și roșiile) se vor decoji mult mai simplu dacă le veți ține câteva secunde în cuptorul cu microunde.

как очистить быстро овощи

8. Tăierea cepei fără lacrimi

Țineți ceapa pentru 30 de secunde în cuptorul cu microunde înainte de a o tăia.

как нарезать лук без слез

9. Prepararea unui bacon crocant

Acoperiți farfuria cu un prosop de hârtie, puneți deasupra feliile de bacon într-un strat, acoperiți-le cu un alt șervețel și puneți-le în cuptor. Durata preparării depinde de grosimea feliilor.

хрустящий бекон в микроволновке

10. Înmuierea leguminoaselor

Nu trebuie neapărat să înmuiați leguminoase cu o noapte înainte de a le găti. Este suficient să turnați apă peste ele și să le puneți pentru 10 minute în cuptorul cu microunde, la capacitate medie. Apoi lăsați-le să mai stea o oră.

хрустящий бекон в микроволновке

Cu siguranță aceste trucuri vă vor simplifica mult timpul de preparare a bucatelor.