10 fructe care te lasă cu gura căscată! Minuni care cresc în copaci.

Dacă vă roagă cineva să enumerați câteva fructe, probabil în primul rând vă veți gândi la mere, pere sau banane. Dar există și o mulțime de alte fructe mult mai puțin cunoscute. Fiecare dintre ele are ceva special, bunăoară durian, care e fructul regilor.

Akebia

Akebia are o aromă plăcută de ciocolată. Fructul copt are un aspect “agresiv”, de îți pare că e cât pe ce să te atace. Miezul său arată ca un crenvurst și are un gust asemănător cu zmeura.

Mâna lui Buddha

Fructul seamănă cu o lămâie care are o coafură extravagantă. În China acesta are parte de o cinstire deosebită și este ținut în casă ca talisman. Uleiul esențial al acestui fruct e folosit în producția de parfumuri și aromatizatoare.

Fructul șarpelui

Mai este numit și salak și provine din Asia de sud-est. Acesta are la exterior o structură asemănătoare cu pielea șarpelui. Fructul se curăță ca un ou fiert, dar necesită atenție, căci coaja sa dură v-ar putea tăia pielea.

Pandanus

Acest fruct are o foarte largă arie de utilizare, fiind folosit în alimentație, fabricarea vopselelor și chiar în medicina naturistă. E drept că aspectul său v-ar putea speria – fructul seamănă cu un ou de proveniență extraterestră.

Durian

Patria acestui fruct neobișnuit este Asia de sud-est. Durianul este foarte delicios, dar are un miros atât de insuportabil, încât s-a interzis aducerea lui în spații închise și în mijloacele de transport.

Pe de altă parte acest miros neplăcut este un indicator că fructul este copt și poate fi mâncat. Gustul său e ca un amestec de vanilie, banane, ananas și curmal. În Tailanda durianul mai este numit și fructul regilor.

Pitaya

Fructul are un aspect atât de simpatic, încât ți se face milă să-l mănânci, dar gustul său extraordinar merită acest sacrificiu!

Rambutan

De obicei din rambutan se face dulceață, iar miezul său se prăjește sau se mănâncă crud. În timpurile vechi din acest fruct se prepara o infuzie cu efect halucinogen.

Annona atemoya

Annona atemoya are o valoare calorică destul de ridicată. Cu toate acestea, dacă aveți de ales între acest fruct și o prăjitură, el o va înlocui cu ușurință, căci pe lângă gustul delicios are și multe beneficii pentru sănătate.

Fructul pasiunii

Acesta este celebru pentru faptul că, odată consumat, trezește o atracție puternică față de persoanele de gen opus. Totodată fructul este foarte delicios, devenind din ce în ce mai popular în întreaga lume.

Kiwano

Pepenele cu coarne sau kiwano reprezintă ceva intermediar între castraveți și pepene galben. Fructul este originar din Noua Zeelandă și are un miez gelatinos, fiind bogat în vitamine și având un gust irepetabil.

Călătorind în țări străine, oamenii se interesează înainte de toate de bucătăria tradițională a acelor locuri. Care dintre aceste fructe v-a trezit cel mai mult interesul? Spuneți-ne impresiile dvs. în comentarii!