10 filme superbe pe care le-ați fi putut scăpa din vedere

Din păcate o bună parte din filmele nou-apărute nu se ridică la înălțimea așteptărilor spectatorilor. De aceea redacția noastră a făcut pentru dvs. o selecție de filme mai puțin cunoscute, dar care te captivează și te impresionează cu adevărat!

Café Society

© Gravier Productions

Legendarul Woody Allen menține ritmul de a produce câte un film în fiecare an. De data aceasta spectatorului i se prezintă viața anilor ’30 ai secolului trecut. Un tânăr vine să cucerească Hollywood’ul, dar aici se îndrăgostește până peste cap și ajunge în epicentrul vieții mondene. Stilul irepetabil al regizorului este prezent și în această operă.

Super băieţi (The Nice Guys)

© Warner Bros

Anii ’70 ai secolului trecut: detectivul particular Holland March şi bătăuşul Jackson Healy sunt nevoiți să lucreze umăr la umăr pentru a rezolva cazul unei fete dispărute. Atmosfera superbă, duetul excepțional Crowe-Gosling, umorul fin și scenariul bine gândit – toate acestea fac din The Nice Guys unul din cele mai bune filme ale anului trecut.

Swiss Army Man

© Tadmor

Eroul principal nimerește pe o insulă nelocuită și este cât pe ce să piardă toată nădejdea, dar lucrurile se schimbă când el îl găsește pe mal “cadavrul” unui om pe nume Manny. Acesta îl ajută pe eroul principal să supraviețuiască și să simtă din nou bucuria vieții. Scenariul original, filosofia fină și, bineînțeles, jocul excepțional al lui Daniel Radcliffe merită toată atenția dvs.!

 

Cursa (Race)

© Forecast Pictures

Filmul relatează istoria reală a legendarului atlet de culoare Jesse Owens, perseverența căruia l-a făcut campion olimpic în Berlinul nazist în 1936. În ciuda tuturor obstacolelor Owens a reușit să dovedească întregii lumi că sportul este mai presus de ură și prejudecăți. O dramă sportivă de excepție, care nu te poate lăsa indiferent.

Un om pe nume Ove (En man som heter Ove)

© Film i Väst

Filmul este un hit suedez clasic pe care l-a văzut fiecare al șaselea locuitor al statului scandinav. Ove este un bătrân pedant, cârcotaș și extrem de plictisitor, care mereu respectă regulile și îi forțează și pe alții să o facă. Dar dincolo de asta lui îi este foarte dor de regretata sa soție, pe care ar vrea să o urmeze cât mai curând. Dar despre ce fel de sinucidere poate fi vorba când alături de tine locuiește o familie internațională gălăgioasă?

Sing Street

© Cosmo Films

Un alt film nostalgic. De data aceasta acțiunea se petrece în anii ’80. În familia lui Conor situația nu e din cele mai bune și părinții decid să-l transfere în altă școală. Pentru a fi băgat în seamă de fata care i-a plăcut, dar și pentru a-și crește autoritatea în noua școală, el întemeiază o trupă rock. Acest film este despre prima dragoste, despre adolescență, despre pofta de libertate și desigur despre muzică.

Demotal (Demolition)

© Black Label Media

Davis trece printr-o tragedie cumplită: soția sa moare într-un accident. Pare ciudat, dar el nu simte nimic altceva decât o dorință inexplicabilă de a distruge totul în jur, chiar și propria casă. În acest film se împletesc incredibil multe genuri, iar regizorul și echipa de actori au reușit să transmită foarte abil starea emoțională critică a eroului principal.

Capitanul Fantastic (Captain Fantastic)

© Bleecker Street

Ben este capul unei familii neobișnuite care locuiește departe de civilizație. El își învață copiii să vâneze și să se bată, fără să uite și de dezvoltarea lor sufletească, învățându-i științe reale, literatură și filosofie. O tragedie în familie îi face să înceapă o călătorie prin toată țara și apare întrebarea: ce se va întâmpla cu copiii când ei se vor ciocni cu societatea? Este vorba de o istorie înțeleaptă și filosofică despre familie și educația copiilor.

 

Zootropolis (Zootopia)

© Walt Disney Pictures

Acest desen animate este atât de bun, încât pur și simplu nu puteam să nu-l includem în această listă. Zootropolis este un oraș în care locuiesc tot felul de animale. Judy și Nick sunt ofițeri de poliție care încearcă să rezolve un caz dificil de care depinde soarta întregului oraș. Istoria extraordinară este plină de învățăminte atât pentru copii, cât și pentru maturi.