10 filme, pentru care unii au primit mulți bani, în timp ce altora li s-au oferit onorarii destul de modeste

Onorariile actorilor și actrițelor depind de mulți factori: popularitate, experiență, premii și numărul de puncte din filmografie. Cu cât lista este mai impunătoare, cu atât salariul este mai mare. De aceea este un lucru natural ca unii actori, care interpretează roluri secundare să primească mult mai mult pentru munca lor decât alții, care au roluri principale.

Am rămas uimiți de cât de mare poate fi diferența dintre onorariile actorilor din același film.

Chris Hemsworth și Anthony Hopkins, „Thor”.

Primul film a încasat 449,3 milioane de dolari la box office, ocupând locul 15 în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări în 2011. Rolul tatălui protagonistului a fost interpretat de Anthony Hopkins care, pentru acest proiect, și-a redus la jumătate onorariul, acceptând suma de 10 milioane de dolari.

Chiar și așa, Hopkins s-a dovedit a fi cel mai bine plătit actor de pe platourile de filmare. În timp ce actorul Chris Hemsworth, care era, pe atunci, o vedetă în ascensiune, s-a mulțumit cu suma de 150.000 de dolari.

Gillian Anderson și David Duchovny, „The X-Files”.

Serialul „The X-Files” a adus faimă mondială interpreților rolurilor principale Gillian Anderson și David Duchovny. Deși pe ecran păreau parteneri cu drepturi egale, în realitate Gillian a trebuit să lupte pentru drepturile sale. Până în al 4-lea sezon actrița a fost plătită de 2 ori mai puțin decât David Duchovny.

Lucy Liu, Drew Barrymore, Cameron Diaz, „Îngerii lui Charlie”.

Bazat pe serialul TV omonim, filmul din anii 70 „Îngerii lui Charlie” a obținut la box office suma de 274,1 milioane de dolari.

Pentru acest film actrițele au primit onorarii diferite. Cameron a fost plătită cu 12 milioane de dolari, Drew a plecat cu 9 milioane de dolari, iar Lucy a primit cel mai puțin – 1 milion.

Angelina Jolie și Brad Pitt, „Domnul și doamna Smith”.

Acest film a consituit punctul de plecare în relația dintre Brad Pitt și Angelina Jolie.

După lansarea filmului Pitt s-a ales cu 20 de milioane de dolari, dar Jolie a primit jumătate din această sumă.

Mia Wasikowska și Johnny Depp „Alice în Țara Minunilor”.

Mia Wasikowska este una dintre cele mai talentate actrițe de la Hollywood. Filmele cu participarea ei au strâns 1,03 miliarde de dolari, dar, în același timp, tânăra primește onorarii destul de modeste, circa 250 de mii de dolari pentru film. „Alice în Țara Minunilor” nu a făcut excepție. În timp ce Johnny Depp a primit 10.354.778 de dolari.

Sam Worthington, Zoe Saldana și Sigourney Weaver „Avatar”.

Deși box-office-ul filmului „Avatar” a stabilit un record de 2,787 miliarde de dolari, actorii principali Sam Worthington și Zoe Saldana, au primit sume destul de modeste. În timp ce Sigourney Weaver a câștigat 11 milioane de dolari, deși a avut un rol secundar.

Henry Cavill și Amy Adams, „Man of Steel: Eroul”.

Deși suma care i-a fost plătită lui Henry Cavill nu a fost dezvăluită, putem presupune că a fost una de 6 cifre (în jur de 300.000 de dolari), care se acordă de obiceiactorilor pentru primele lor roluri principale în francize cu supereroi. Colega lui Cavill, Amy Adams, a primit mult mai mult pentru acest film.

Michael Keaton și Jack Nicholson „Batman”.

Pentru rolul lui Joker din filmul „Batman” Jack Nicholson i s-a oferit o sumă destul de modestă pentru un actor de talia lui – 6 milioane de dolari. După negocieri a fost de acord să-și reducă onorariul obișnuit (care la acea vreme era de 10 milioane de dolari) în schimbul un procent din box office. Drept urmare filmul i-a adus lui Nicholson peste 50 de milioane de dolari. Michael Keaton, care a interpretat principal s-a mulțumit cu 5 milioane de dolari.

Jessica Chastain și Matt Damon „Marțianul”.

Acest film a primit, în 2015, 7 nominalizări la Oscar. Jessica Chastain a menționat că a primit mai puțin de un sfert din suma anunțată anterior , circa 1,75 milioane de dolari. Partenerul ei Matt Damon ar fi câștigat 15 milioane de dolari.

Tom Holland și Robert Downey Jr, Spider-Man: „Spider-Man: No Way Home”.

Filmul „Spider-Man: No Way Home” a obținut peste 880 de milioane de dolari la box office-ul mondial, 15 milioane din această sumă i-au revenit lui Robert Downey Jr. pentru drepturile de autor, deși actorul a apărut pe ecran doar 15 minute.

Tom Holland a „târât”, practic, întregul film, dar a primit 500 de mii de dolari, salariul său final, împreună cu bonusurile, fiind 1,5 milioane de dolari.