10 filme despre pasiunea care nu cunoaște limite

Dragostea este diferită. Calmă și blândă, neîmpărtășită și tragică. Există și dragoste pasională care te face să-ți pierzi mințile.

Noi am selectat câteva filme în care este prezent acest gen de dragoste, unde personajele principale nu pot exista fără acest sentiment dulce-amar.

Vă propunem să uitați de alte ocupații și să faceți o călătorie în lumea magică a cinematografiei chiar acum.

1. The Immigrant, 2013

© The Immigrant / worldviewent

IMDb – 6.6

În rolurile principale: Joaquin Phoenix, Marion Cotillard, Jeremy Renner.

Filmul se desfășoară în New York-ul anilor ’20 și descrie povestea unei emigrante poloneze care, împreună cu sora ei, ajunge la New York unde, din cauza unei boli grave a surorii sale, ea a trebuit să meargă la măsuri extreme. Este un film original și-l putem recomanda cu încredere persoanelor care iubesc drama și thriller-ul psihologic.

2. Lady Macbeth, 2016

© Lady Macbeth / BBC

IMDb – 6.9

În rolurile principale: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton.

Subiectul se desfășoară în Anglia Victoriană a secolului al XIX-lea. După ce s-a căsătorit cu un bărbat cu mult mai în vârstă decât ea, protagonista se confruntă cu o ignorare totală din partea noii sale familii. Cu toate acestea Catherine (acesta este numele protagonistei) nu disperă și se împrietenește cu un muncitor tânăr, iar prietenia lor se transformă în altceva. Va avea Lady Katherine curajul să-și înfrunte soțul și să fie în sfârșit fericită?

3. Crimson Peak, 2015

© Crimson Peak / legendary

IMDb – 6,5

În rolurile principale: Tom Hiddleston, Jessica Chestane, Mia Wasikowska, Charlie Hannem.

Guillermo del Toro, maestrul poveștilor sumbre, își cunoaște foarte bine meseria, și „Crimson Peak” a devenit o capodoperă a romanului gotic, în care, totuși, întreaga poveste se bazează pe pasiune. Dar aici pasiunea este diferită. Protagonista filmului se căsătorește cu un bărbat misterios (rol interpretat de Tom Hiddleston), dar în loc de o căsătorie frumoasă, o așteaptă un conac sumbru și atenția exagerată din partea surorii mai mari a soțului ei, care are ceva de ascuns. Un film incredibil în care fiecare cadru este foarte bine gândit, iar jocul genial al actorilor l-au transformat într-o adevărată opera de artă.

4. Closer, 2004

© Closer / sonypictures

IMDb – 7.3

În rolurile principale: Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen.

Filmul are la bază relația dificilă dintre patru eroi charismatici care formează un fel de pătrat amoros, în care pasiunea devine atât de puternică încât poate duce la consecințele cele mai neașteptate. Un film care distruge stereotipurile și ne pune pe gânduri: ce ne dorim de la noi și de la partenerul nostru?

5. Coco Chanel & Igor Stravinski, 2009

© Coco Chanel și Igor Stravinsky / canal.fr

IMDb – 6,4

În rolurile principale: Anna Muglalis, Mads Mikkelsen.

Este un film despre istoria romantică a lui Coco Chanel și a lui Igor Stravinsky. Prin anii 1920 marele muzician s-a mutat împreună cu familia sa din Rusia Sovietică la Paris, dar, fiind în primejdie, a fost forțat să accepte propunerea lui Chanel și să se stabilească cu traiul în vila ei. Aici  începe povestea unei pasiuni nebune și a unei iubiri interzise.

6. Hable con ella, 2002

© Hable con ella / antena3

IMDb – 8.0

În rolurile principale: Javier Camara, Dario Grandinetti, Leonor Watling.

Filmul regizat de Pedro Almodovar a primit mai multe premii, iar subiectul său se deosebește prin originalitate. Jurnalistul face cunoștință cu vestita femeie-toreador, iar această relație se transformă treptat într-o pasiune sălbatică. Această idilă este perturbată de un accident, iar personajul principal trebuie să treacă prin multe încercări pentru ca să se ajungă la un final fericit.

7. The End of the Affair, 1999

© The End of the Affair / Columbia Pictures Corporation

IMDb – 7.2

În rolurile principale: Rafe Fiennes, Julianne Moore.

Povestea frumoasă de dragoste a lui Maurice și a lui Sarah pare să se încheie cu un final fericit, dar, din păcate, totul s-a schimbat într-o clipă. Personajul principal a hotărât încă să înțeleagă de ce, totuși, l-a părăsit iubita și aici va începe partea cea mai interesantă.

8. Reconstruction, 2003

© Reconstruction / tv2.dk

IMDb – 7.4

În rolurile principale: Klaus Mulbjerg, Nikolai Lee Kaas, Maria Bonnevi.

Pentru acest film regizorul Christoffer Boeh a fost recunoscut drept moștenitor al lui Lars von Trier, iar filmul a devenit unul dintre cele mai bune la Festivalul de Film de la Cannes în 2003. Protagonistul lucrează la cartea sa în care îi atribuie soției sale o relație amoroasă cu un tânăr.

9. The Beguiled, 2017

© The Beguiled / zoetrope

IMDb – 6,4

În rolurile principale: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, El Fanning

Acțiunea filmului se desfășoară într-un pension pentru fete, unde, din voia întâmplării, nimerește un soldat rănit. Din acel moment viața de aici se schimbă cardinal. Regizoarea Sofia Coppola a reușit să realizeze un film minunat și să transmită lupta psihologică complexă a fiecărui personaj. Este interesant faptul că acest film este un remake al filmului lui Don Sigel „The Beguiled” (1971), în care rolul principal a fost jucat de Clint Eastwood. În opinia noastră Colin Farrell s-a descurcat la fel de bine.

10. The Secret Scripture, 2016

© The Secret Scripture / screenireland

IMDb – 6.7

În rolurile principale: Rooney Mara, Aidan Turner, Theo James, Eric Bana.

Filmul descrie istoria unei femei frumoase și vibrante în tinerețe, care își petrece cea mai mare parte a vieții închisă într-un spital de boli mintale din Irlanda rurală, de atât de mult timp încât nimeni nu își mai amintește motivul pentru care a fost internată. Se pare că există însă un jurnal secret, capabil să dezlege misterele acestei povești.

Sperăm că v-a plăcut selecția noastră! Scrieți-ne în comentarii ce filme ați mai putea aici?