10 filme care vor da de pământ cu experiența ta de viață

Fiecare dintre noi are nevoie din când în când de o nouă motivație, de o gură de aer proaspăt. De multe ori nouă nu ne ajung forțele proprii pentru un astfel de “restart”, atunci ne pot veni în ajutor niște filme bune. Să vezi dintr-o parte oamenii în situații dificile poate fi de mare folos.

Redacția noastră apreciază tot ce ne poate face mai buni. Noi am făcut o selecție de filme care vă vor motiva să faceți schimbări spre bine în viața dvs.

O zi ca oricare alta (Labor Day) (vezi prima poza din articol)

IMDb: 6,90

Distribuție: Kate Winslet, Tobey Maguire, Josh Brolin, Gattlin Griffith

O mamă singuratică adăpostește în casa în care locuiește cu fiul său pe un criminal fugar. În timp ce poliția îl caută pe acesta prin tot orașul, ea află amarul adevăr și nu mai știe ce să facă.

Un film care inspiră și arată tendința firească a omului spre fericire.

Vânătoarea (Jagten / The Hunt)

IMDb: 8,30

© nordiskfilmogtvfond 

Distribuție: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Alexandra Rapaport

Un profesor trăiește o viață singuratică și luptă în continuu pentru dreptul de tutelă asupra fiului său. Viața sa revine tot mai mult la normal când el găsește o nouă iubire și primește vești bune de la fiu, dar noua sa viață este cât pe ce să fie distrusă de o minciună inocentă.

Un film impresionant, care arată cum o minciună mică îți poate distruge viața și cum să găsești puteri ca să ieși dintr-o asemenea situație.

Poezie (Shi / Poetry)

IMDb: 7,80

© bfi 

Distribuție: Jeong-hie Yun, Da-wit Lee, Nae-sang Ahn, Myeong-shin Park

Într-un mic orășel din provincia Gyeonggi-do locuiește Mija cu nepotul său de vârstă școlară. Fiind o femeie excentrică și curioasă, ei îi place să aibă grijă de propriul aspect. Într-o zi ea nimerește întâmplător la niște cursuri de poezie și de atunci începe să caute frumusețea în lucrurile obișnuite care o înconjoară. Ea înțelege că în sfârșit descoperă lucruri pe care înainte nu le observa și asta o încântă mult. Dar niște întâmplări neașteptate o fac să conștientizeze că viața nu e chiar atât de roz precum i se părea.

Un film de o profunzime deosebită, care ne arată că viața noastră e plină de frumusețe și că pentru a o vedea avem nevoie de doar câteva minute de liniște.

Acoperă-mi inima (Reign over Me)

IMDb: 7,50

© relativitymedia 

Distribuție: Liv Tyler, Adam Sandler, Jada Pinkett Smith, Don Cheadle

Charlie Fineman și Alan Johnson au fost vecini de cameră la cămin în timpul studenției. După ani de zile ei se întâlnesc din nou și reiau vechea prietenie. Viața lor a decurs foarte diferit în acest răstimp: Charlie și-a pierdut soția și copiii în timpul atentatelor din 11 septembrie și nu mai vede rostul vieții, iar Alan a devenit un stomatolog reputat și un familist exemplar. Această întâlnire întâmplătoare se dovedește a fi un moment crucial în viețile lor, căci fiecare dintre ei are nevoie, ca niciodată, de un prieten adevărat.

Un film dificil, care arată că poți trece peste orice durere pentru a trăi în continuare.

Pur (Till det som är vackert)

IMDb: 7,00

© filmivast 

Disitrbuție: Alicia Vikander, Samuel Fröler, Josephine Bauer

La cei 20 de ani ai săi, Katarina este șomeră și trăiește împreună cu prietenul său într-o suburbie săracă a Göteborgului. Într-o zi ea ascultă pe Youtube piesa “Requiem” a lui Mozart și viața ei capătă sens, ea își dorește din toată inima schimbări. Katarina își șterge pagina de Facebook și înțelege că trebuie să tindă spre ceva frumos și pur.

Un film extraordinar despre faptul că frumusețea va schimba lumea dacă fiecare dintre noi va citi măcar o carte de Dostoievski sau va asculta “Requiemul” lui Mozart.

Într-o lume mai bună (Hævnen / In a Better World)

IMDb: 7,70

© dfi 

Distribuție: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen

La 40 de ani Anton revine acasă în Danemarca după mulți ani lucrați într-o tabără de refugiați din Africa. Văzând acolo multă durere a celor din jur, el a învățat să nu răspundă niciodată la violență cu violență. Chiar și după ce un mecanic auto îl bate pe Anton fără nici un motiv, el reușește să-și controleze furia. Conflictul pare a fi depășit, dar fiul său, Elias, împreună cu un prieten pe nume Christian, hotărăsc să-l răzbune pe Anton.

Filmul ne face să cugetăm dacă într-adevăr scopul scuză mijloacele de fiecare dată.

Singura mea iubire (My One and Only)

IMDb: 6,60

© runaway-productions 

Distribuție: Renée Zellweger, Nick Stahl, Eric McCormack, Chris Noth, Kevin Bacon

Anne Deveraux călătorește pe toată coasta de est a SUA în încercarea de a găsi un soț bogat, care i-ar oferi ei și celor doi fii ai săi o viață fericită.

Filmul te ajută să descoperi propriile tale dorințe și să îți găsești locul în societate.

Mandarine (Mandariinid)

IMDb: 8,30

© georgianfilm 

Distribuție: Lembit Ulfsak, Giorgi Nakashidze, Elmo Nüganen

Războiul ajunge într-un sat și astfel au loc primele ciocniri între abhazi și georgieni. După luptă, Ivo și Margus găsesc un supraviețuitor mercenar cecen care a luptat de partea abhazilor. Ivo îl ia la el acasă pentru a-l trata. Noaptea, în timpul înmormântării celor decedați, Margus observă că este și un supraviețuitor georgian, care este adus și el în casa lui Ivo. Astfel în aceeași casă ajung să se afle luptători din ambele tabere.

Un film despre alegeri dificile, bărbați puternici și omenie.

Honig im Kopf / Head Full of Honey

IMDb: 6,70

© warnerbros 

Distribuție: Til Schweiger, Emma Schweiger, Tobias Moretti, Jeanette Hain

Filmul relatează povestea Tildei, care are 11 ani și îl iubește mult pe bunicul Amandus. Când acesta e diagnosticat cu sindromul Alzheimer, iar părinții fetiței, după părerea ei, încearcă să scape de el ducându-l la casa de bătrâni, ea decide să ia situația în mâinile sale și fuge împreună cu bunicul în Venezia. Destinația nu este întâmplătoare: aproape 50 de ani în urmă Amandus a cerut aici mâna și inima bunicei Tildei. Acum nepoțica speră că, odată ajuns acolo, bunicul se va simți mai bine și își va aminti măcar ceva.

O istorie mișcătoare, care ne învață să nu ne temem de nimic și să iubim cu toată inima.

Café de Flore

IMDb: 7,40

© cnc 

Distribuție: Vanessa Paradis, Kevin Parent, Hélène Florent, Evelyne Brochu

Două istorii de viață, două timpuri și două iubiri împletite grațios într-un singur film. Prima are loc în Parisul anului 1969 și relatează istoria unei mame singuratice pe nume Jacqueline și fiul său bolnav de sindromul Down. A doua e despre un DJ de succes din Montrealul contemporan, care găsește o nouă iubire, condamnând-o la suferință pe cea veche.

Acest film ne ajută să înțelegem valoarea dragostei în viața noastră.

Care din aceste filme v-a impresionat cel mai mult?