10 fenomene foarte ciudate care au de fapt o explicație simplă

Fiecare dintre noi a avut parte de situații neobișnuite. Datorită acestora apare în noi curiozitatea și dorința de a cunoaște lumea din jur. Or există atâtea lucruri ciudate și neașteptate de care habar n-avem.

1. Particule ferromagnetice pe telefonul mobil.

Iată cum arată telefonul meu după ce l-am pus pe nisip. Se explică prin faptul că în nisip există o mulțime de particule feromagnetice.

2. Lansarea rachetei Falcon 9, vedere din Puerto Rico.

Acest obiect zburător asemănător OZN-ului este de fapt un vehicul de lansare de clasă grea Falcon 9 al companiei americane SpaceX.

3. Cal la etajul 2.

La prima vedere poate părea că există un cal la etajul 2 al casei. Dar, privind mai de aproape, puteți vedea că acesta nu este un cal, ci o lampă de podea.

4. Păr cărunt în țeava de eșapament.

Nu este păr cărunt blocat în țeava de eșapament, ci fibre ceramice din toba de eșapament. Și când toba de eșapament se învechește, aceste fibre pot ieși din țeavă.

5. Fratele ciudat al lui Mickey Mouse.

Acest Mickey Mouse pare să fi venit dintr-un film de groază. De fapt acest costum are doar ochii tăiați pentru ca persoana din interior să poată vedea.

6. Gheața care arată ca penele.

Este de fapt înghețul care se formează pe obiectele din aval sau pe aeronavele care zboară din straturile de aer cald la rece. 

7. Pasărea a aranjat conurile și s-a așezat între ele.

Acestea nu sunt conuri, ci fructe de magnolie.  

8. Ciocolată încuiată.

Foarte des articolele scumpe din supermarketuri sunt plasate în cutii speciale de plastic pentru a preveni furtul lor. Cu toate acestea, ciocolata și nucile sunt furate cel mai adesea, așa că personalul este nevoit să ia măsuri extreme.

9. Eu și fiul meu avem aceleași alunițe pe braț.

Cel mai probabil aceste alunițe au apărut întâmplător. Dar, potrivit unor studii, alunițele de un anumit tip pot fi moștenite.

10. În timp ce făceam curățenie în casa unei familii am găsit o ciupercă care a crescut chiar pe cuvertură.

Deși poate părea o ficțiune, chiar s-a întâmplat. Prosoapele umede sau cuverturile reprezintă un mediu excelent pentru creșterea mucegaiului sau a ciupercilor.