10 femei celebre care, imediat ce și-au schimbat coafura, au obținut succes în carieră

Este greu să ni le imaginăm pe actrițele Emma Stone sau Amy Adams fără părul lor roșcat deoarece coafura joacă un rol important în crearea stilului individual. Dar tot coafura ne poate afecta cariera și realizările profesionale.

Am încercat să aflăm ce actrițe și cântărețe celebre și-au schimbat dramatic viața după ce au mers la coafor.

Emma Stone.

Emma Stone este de fapt o blondă naturală. Și-a vopsit părul în roșcat când a început să filmeze comedia pentru adolescenți „Super Peppers”. Producătorul filmului, Judd Apatow, a insistat asupra acestei decizii. Este minunat că actrița a acceptat să facă această schimbare: înainte de lansarea acestei comedii, Stone era o actriță necunoscută, iar părul roșcat a atras atenția asupra ei.

Olivia Wilde.

Actrița americană recunoaște că schimbarea aspectului i-a influențat foarte mult traiectoria carierei. În primii doi ani Olivia Wilde avea culoarea naturală a părului. Dar, după și-a vopsit părul brunet, cariera sa a luat o altă întorsătură. „Când eram blondă toate rolurile mele erau din categoria „frumusețe reală”. Iar după ce am devenit brunetă, am început să joc roluri de genul „chelneriței cu o inimă de aur și o viață grea” sau „femeie doctor”. Și mereu m-am întrebat: mi-ar fi fost oferite aceste roluri, dacă aș fi fost blondă? Cred că este puțin probabil”, își împărtășește actrița gândurile.

Gwen Stefani.

Potrivit celebrei cântărețe, viața ei a fost foarte influențată de decizia de a-și schimba culoarea părului. Gwen Stefani nu este o blondă naturală, a fost brunetă la începutul carierei. Într-un interviu a povestit că mama ei i-a permis să-și facă șuvițe încă din clasa a IX-a, dar ea voia să-și vopsească părul complet.

„Îmi amintesc că eu și iubitul meu tocmai ne despărțisem și atunci mi-am spus: „Nu-mi pasă cât costă, îmi decolorez părul!” După aceea viața i s-a schimbat cu adevărat.

Rita Hayworth.

Rita Hayworth este una dintre cele mai cunoscute actrițe de la Hollywood din anii ’40. Dar producătorii și regizorii nu i-au observat imediat potențialul creativ. Primele roluri ale lui Hayworth nu au fost prea vizibile.

Aspiranta actriță – o spaniolă înflăcărată cu părul negru – a fost sfătuită să-și schimbe imaginea, pentru că doar așa va ieși din rolul unei femei exotice mediteraneene. Rita și-a vopsit părul castaniu și și-a ajustat linia părului pentru a-și face fruntea să pară mai lată. Această imagine plină de farmec a ajutat-o ​​pe actriță să obțină un succes amețitor.

Leighton Meester.

Creatorul serialului pentru adolescenți „Gossip Girl” a spus că Leighton Meester a venit la audiție cu părul blond. Dar Blake Lively, care era și ea blondă, era deja printre distribuții, așa că lui Leighton i s-a recomandat să-și vopsească părul brunet. Actrița nu a obiectat și a venit din nou la audiție. Această transformare a ajutat-o ​​să obțină unul dintre principalele roluri feminine din serial și să devină celebră.

Amy Adams.

Amy Adams a povestit că după ce și-a vopsit părul roșcat i-au crescut dramatic șansele de a obține roluri noi, ceea ce a ajutat-o ​​să devină o actriță de succes. Potrivit lui Adams, atunci când era blondă, oamenii îi percepeau personajele drept „cochete stupide”. De îndată ce a devenit roșcată, eroinele ei s-au transformat în femei „amuzante și neobișnuite”. „A fost foarte interesant să văd cum o singură schimbare a aspectului schimbă modul în care oamenii te percep, a devenit un instrument foarte puternic pentru mine în jocul meu de actorie”.

Debbie Harry.

Debbie Harry este cântăreață și compozitoare. Înainte de a forma trupa, Harri a lucrat ca secretară, chelneriță și dansatoare. Apoi a început să se dedice muzicii, și-a decolorat părul și și-a creat propria trupă, pe care a numit-o Blondie. Datorită frumuseții, curajului, talentului și imaginii neobișnuite – părul vopsit în două culori – Debbie Harry a devenit rapid o vedetă punk.

Cynthia Nixon.

Blonda naturală Cynthia Nixon și-a vopsit părul în roșcat pentru a obține un rol în popularul serial. Producătorului nu i-a plăcut faptul că în distribuția principală erau atât de multe blonde, așa că Nixon s-a oferit să-și schimbe imaginea.

Sofia Vergara.

Vedeta sitcom-ului „Modern Family” a decis să-și vopsească părul pentru a nu rămâne în urmă. „Sunt o blondă naturală. Dar când am început să joc și să merg la audiții, nimeni nu știa unde să mă pună, pentru că deși eram senzuală și vorbeam cu accent, aveam părul blond. Din anumite motive au crezut că toate femeile din America Latină ar trebui să arate ca Salma Hayek. Și abia când mi-am vopsit părul întunecat, au exclamat: „Arată minunat!”

Reese Witherspoon.

Blonda emblematică Reese Witherspoon are de fapt părul castaniu închis, dar în 1994 a decis să-și schimbe imaginea și nu a dat greș deoarece datorită acestui fapt a devenit celebră.