10 dintre cele mai frumoase tunsori pentru femeile trecute de 50

Multe femei, după ce ating vârsta de 40 de ani, încep să prefere tunsori scurte, considerând că acestea sunt mai potrivite vârstei și sunt mai ușor de îngrijit. Dar nu este deloc așa.

Către 50 de ani, femeia este înțeleaptă, experimentată și totodată plină de feminitate. De aceea alegerea ținutei ar trebui să aibă parte de cea mai mare atenție.

Sigur că asta nu e vârsta experimentelor, nici a ținutelor stridente, agresive și ultra-moderne. De fapt orice detaliu trebuie studiat cu atenție, fie că e vorba de manichiură, accesorii sau tunsoare. Alegând-o pe cea din urmă, trebuie să atrageți atenția nu doar la propriile gusturi, ci și la forma feței și culoarea pielii.

Hair-styliștii încearcă să respecte tendințele din lumea modei nu doar în cazul domnișoarelor, ci și în cazul femeilor mature. Iată câteva din aceste tendințe.

Bunăoară ei recomandă revenirea la breton. Acesta nu este mereu comod, dar în schimb el camuflează micile imperfecțiuni ale pielii frunții. Important e să îngrijiți bretonul corect și la timpul potrivit.

Dacă totuși doriți neapărat o tunsoare scurtă, optați pentru o culoare deschisă a părului și totodată renunțați la coafurile cu păr drept și lins. Acum e la modă mai curând un “haos artistic”, iar coafura trebuie să aibă o ușoară neglijență.

Dacă aveți părul scurt, vă recomandăm să-l creșteți, iar dacă e peste măsură de lung, scurtați-l până la umeri. O asemenea abordare li se potrivește femeile independente. Totuși nu uitați că această tunsoare e binevenită doar dacă pielea este într-o stare foarte bună, iar forma feței este mai curând ovală.

Să nu uităm și de carre scurt, care vă va întineri cu câțiva ani și vă va umple ținuta de grație și gingășie. Această tunsoare e perfectă pentru orice ținute cotidiene și este foarte ușor de îngrijit.

Dacă totuși sunteți o adeptă convinsă a părului lung, rețineți că acesta necesită o îngrijire zilnică și trebuie să fie într-o stare foarte bună. Dacă aveți vârfuri despicate sau alte probleme, e mai bine să scurtați puțin părul și să-l creșteți din nou.

Revenind la tunsorile scurte: acum e foarte populară tendința de a crea un volum suplimentar la nivelul rădăcinilor și în partea din față.

Încercați o tunsoare de tip bob scurte, vopsind ulterior părul. Acest truc vă va conferi un aspect remarcabil și va crea un volum suplimentar la nivelul rădăcinilor.

Important e să nu vă fie frică să arătați jenant la cei 50 de ani. O femeie matură nu trebuie să se jeneze din cauza opiniilor celor din jur, căci ea are deja propriul stil și propriile concepții despre propria frumusețe și feminitate.