10 detalii enervante din a căror cauză riscăm să facem o impresie proastă asupra celor din jur

Chiar dacă suntem conștienți de faptul că nu este bine să judecăm o persoană după aspectul său, prima impresie totuși contează. Din cauza unor detalii aparent nesemnificative riscăm să facem o impresie neplăcută asupra celorlalți. Încercați să le evitați și veți arăta minunat.

1. Postura incorectă.

O persoană cu o postură corectă pare mai încrezută, în timp ce spatele încovoiat le transmite celor din jur că suntem plictisiți, speriați sau timizi. Dar lucrurile se schimbă imediat ce ridicăm bărbia și îndreptăm spatele.

2. Îmbrăcăminte care se electrizează. 

Este foarte neplăcut când îmbrăcămintea ni se lipească de picioare. Pentru a evita acest lucru folosiți un agent antistatic sau o cremă hidratantă pe care să o aplicați pe picioare înainte de a îmbrăca dresurile.

3. Cheutori care ies de sub haine.

Aceste cheutori de pe haine sunt necesare pentru a le fixa hainele pe umerașe, în special în magazine. Când ies de sub haine arată inestetic, de aceea multe persoane preferă să le taie și o fac bine.

4. Prea multe accesorii. 

Accesoriile pot completa aspectul sau îl pot strica. În încercarea de a adăuga rafinament unei ținute laconice, doamnele abuzează adesea de bijuterii: inele pe fiecare deget, lanțuri în jurul gâtului și cercei masivi care nu arată prea bine. Accesoriul perfect trebuie să fie original și potrivit pentru ocazie.

5. Urme lăsate de umerașe pe haine.

Chiar și cea mai reușită ținută va părea neglijentă, dacă va avea urme lăsate de umerașe. Pentru a evita acest lucru se recomandă să folosiți umerașe moi în loc de cele din plastic ori sârmă.

6. Marginile uzate ale pantalonilor.

Marginile uzate pot fi atât o idee de design, cât și un semn al uzurii sau al neglijenței. Puteți lipi firele cu ajutorul ojei.

7. Mâneci prea lungi.

Mânecile foarte lungi adaugă o notă de neglijență look-ului. Soluția este foarte simplă: trebuie doar să suflecați mânecile ori să le ajustați.

8. Părul umed.

Nu numai părul murdar poate strica prima impresie, ci și părul umed care demonstrează clar neglijența unei unei persoane care s-a grăbit să iasă din casă.

9. Șireturi murdare și rupte. 

Uităm, de multe ori, de aspectul șireturilor. Cea mai simplă metodă este să le spălați în mașina de spălat, dar nu uitați să le puneți într-o pungă de plasă pentru a evita blocarea lor în cuvă.

10. Telefon mobil murdar și uzat.

Smartphone-urile au încetat să mai fie doar un mijloc de comunicare devenind o parte completă a imaginii noastre. De aceea trebuie să fim atenți ca acesta să fie mereu curat. Nu uitați să-l dezinfectați ștergându-l cu șervețele umede sau cu o cârpă din microfibră care se descurcă excelente cu amprentele de pe ecran.