10 detalii din viața sud-coreenilor care îi vor impresiona chiar și pe călătorii cu experiență

În ultima vreme aflăm tot mai multe despre Coreea de Sud, care îi impresionează chiar și pe călătorii cu experiență.

Vă propunem în continuare câteva curiozități din viața sud-coreenilor.

1. Copiii coreeni sunt mai mari decât colegii lor europeni.

Coreea de Sud are un sistem de calculare a vârstei diferit față de al nostru, se consideră că un nou-născut are vârsta de un an.

Yun Sol „de 2 ani” împreună cu părinții.

Yoon Sol s-a născut pe 31 decembrie, iar câteva ore mai târziu, la 1 ianuarie, ea a „împlinit” 2 ani.

2. Pentru coreeni diferența de vârstă chiar de 1 an este foarte importantă.

Când se întâlnesc cu o persoană străină, coreenii se interesează mai întâi ce vârstă are. Întrebările despre vârstă pot fi considerate de europeni drept lipsă de tact, dar pentru coreeni aceste informații sunt foarte importante pentru a determina locul acestei persoane în sistemul lor ierarhic. „Dacă, spre exemplu, un prieten sau un coleg este cu 1 an mai mare, i se va adresa cu Dumneavoastră.

3. Oferă doar cadouri practice.

Își pot oferi bani unul altuia, dar numai nu persoanei iubite, rudelor sau prietenilor. Ei consideră că dacă vor oferi bani persoanelor apropiate, acestea s-ar putea supăra deoarece nu le sunt cunoscute gusturile. În astfel de cazuri se oferă cadouri utile precum haine de marcă, gadgeturi sau produse cosmetice.

Pentru cadourile de casă nouă coreenii preferă lucruri cât mai practice: detergent, săpun sau chiar hârtie igienică.

4. La nunți stabilesc din timp cine va prinde buchetul miresei.

În timp ce mireasa aruncă buchetul, domnișoara aleasă se grăbește să-l prindă.

Banii pe care îi primesc tinerii la nuntă ajung în buzunarele părinților, deoarece ei sunt cei care organizează evenimentul.

5. Coreenii sărbătoresc începutul anului calendaristic într-un mod deosebit.

Urcă, de obicei, pe munte sau pe dealurile cele mai apropiate pentru a întâlni zorii sau merg dimineața devreme pe coasta de est. Iau ceai fierbinte, pături calde și, la răsăritul soarelui se gândesc la o dorință.

6. În universitățile coreene se predă un curs foarte util.

Se numește „Căsătorie și familie” și durează 3 luni. Studenții formează un nou „cuplu” în fiecare lună. Aceste „cupluri” trebuie să îndeplinească diverse sarcini (să vizioneze filme împreună, să vorbească la telefon o dată pe lună) pentru a înțelege ce înseamnă o relație.

Pot avea sarcini precum ​​planificarea unei zile de naștere sau a unei întâlniri fără a cheltui prea mult, calcularea costurilor unei nunți etc.

7. În unele supermarketuri există dulapuri speciale pentru animalele de companie.

În aceste dulapuri este o lumină difuză și un scutec pe podea.

8. Amenzile pentru sortarea greșită a gunoiului sunt foarte mari.

În Seul, capitala Coreei de Sud, amenda pentru sortarea incorectă a gunoiului este de circa 1 000 de dolari. Locuitorii cumpără saci speciali: cei de culoare galbenă sunt pentru deșeurile alimentare, cei albi sunt pentru deșeurile menajere etc.

9. Pentru coreeni este foarte jenant să ajungă într-o situație penibilă.

Coreenii sunt foarte atenți la aspectul și la comportamentul lor. Dacă o persoană a avut parte de o situație jenantă, atunci ar putea chiar înceta să mai comunice cu persoanele care au fost prezente în acel moment. Dacă, spre exemplu, cineva se împiedică pe stradă, nimeni nu îi va oferi o mână de ajutor.

Un cuplu coreean a avut parte de o asemenea situație: domnișoara a căzut într-un râu, iar prietenul ei a plecat fără să o ajute, comportându-se de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

10. Nivelul de securitate este foarte înalt.

Coreea de Sud este renumită pentru acest lucru. Chiar dacă se mai întâmplă uneori câte un furt, puteți lăsa lucrurile nesupravegheate și să le găsiți tot acolo, nimeni nu se va atinge de ele.