10 detalii din filme, care s-au dovedit a fi nonsensuri din punct de vedere științific

Știm cu toții că evenimentele din filme diferă de realitate, fiind rodul imaginației scenariștilor și al regizorilor. Scopul filmelor este, în primul rând, pentru a captiva publicul. Dar dacă unele evenimente se repetă, începem să credem că sunt reale.

Am studiat cu atenție recenziile unor oameni de știință și ale unor experți care analizează filmele și am descoperit câteva detalii, care s-au dovedit a fi nonsensuri din punct de vedere științific.

Obiectele orbitează cu viteze diferite.

Personajul Sandrei Bullock din filmul „Gravity” nu ar fi trebuit să parcurgă în singurătate tot drumul. Cel puțin conform legilor fizicii. Dispariția personajului lui George Clooney a trezit mai multe polemici din partea oamenilor de știință. În timpul scenei tragice viteza deplasării ambelor personaje în spațiul cosmic a încetinit, ceea ce înseamnă că George Clooney nu a putut să o atragă pe Sandra Bullock în spațiu. Sandra ar fi trebuit să tragă puțin frânghia, în loc să-i permită astronautului să o desprindă.

Cutremurele provoacă surpări de teren care înghit clădiri și mașini.

Această scenă este destul de frecventă în filme: după ce un oraș este zguduit de un cutremur puternic, se formează fisuri, care înghit totul: clădiri, mașini, pietoni etc.

Un cutremur puternic poate duce într-adevăr la fisuri, dar acestea nu au mai mult de 1 sau 2 metri lățime. Până în prezent se cunoaște o singură victimă: o văcuță, care a nimerit acolo în anul 1906.

Apelul telefonic nu poate fi urmărit.

Și acest scenariu ne este cunoscut: o persoană sună la poliție, chicotește în timpul unei conversații, numără secundele și apoi pune receptorul în ultimul moment, dar nu poate fi identificată după numărul de telefon.

În anii 70 ai secolului trecut a existat o astfel de problemă. Dar în zilele noastre toate datele se pot afla imediat.

În avioane sunt pasaje secrete.

În filmul „Jurnal de bord” personajul lui Jodie Foster se deplasa prin compartimentele avionului, folosind culoarele de serviciu. În realitate avioanele arată complet diferit, fiecare centimetru pătrat fiind foarte prețios.

Unele avioane mari oferă acces la compartimentul de bagaje, dar, pentru a ajunge acolo, va trebui să mutați scaunele și să scoateți covorul. În avioanele de pasageri nu există labirinturi.

Toate clonele arată la fel.

Deoarece experimentele de clonare umană au fost interzise din motive etice, filmele care abordează această problemă comit aceleași greșeli. Clonele nu arată întotdeauna la fel. Da, au același set de gene, dar mediul, creșterea și factorii naturali sunt diferiți, deci vor arăta diferit.

Această greșeală a fost comisă și de creatorii filmului „Gemini Man”, unde personajul lui Will Smith se întâlnește cu o versiune mai tânără de a sa. Pentru a înțelege dacă tânărul este într-adevăr clona sa, îi testează reacția la o înțepătură de albină, cu toate că această reacție se consideră non-ereditară.

Mașinile pot zbura.

Un alt mit îl reprezintă mașinile zburătoare. Din păcate, acest lucru nu este posibil în lumea reală.

Una dintre cele mai memorabile scene de acest gen o putem vedea în filmul „Speed”, când un autobuz sare peste o gaură, deși, conform tuturor legilor fizicii, ar fi trebuit să se prăbușească.

Pământul poate fi acoperit complet cu apă.

Filmele precum „Lumea apelor” și „2012” reprezintă o imagine înspăimântătoare a unei lumi care a fost complet acoperită cu apă. Deși arată impresionant, în realitate acest lucru este aproape imposibil deoarece nu există suficient lichid pe planeta noastră pentru a acoperi pământul în întregime. Deci apa nu va putea inunda pământul.

Îmbunătățirea calității fotografiilor sau a videoclipurilor pentru a vedea anumite detalii.

Acest mit își are originea în filmul „Blade Runner”. Personajul principal a rugat să fie mărită imaginea pentru a vedea niște detalii. Din păcate nici tehnologia modernă nu este capabilă să adauge pixeli lipsă și să transforme o imagine neclară în una clară.

Mașina poate fi pornită fără cheie. 

În unele filme personajele urcă în mașină, lovesc de câteva ori firele și pornesc vehiculul în câteva secunde. În realitate este destul de dificil să repetăm un astfel de truc. Cu modelele moderne acest lucru este aproape imposibil, iar încercarea de a porni o mașină veche în acest mod poate duce la avarierea motorului. Din păcate, ideea că mașina poate fi pornită fără cheie este un mit.

Will Smith ar fi putut salva toată lumea.

Virusul din filmul „Legenda vie”, care transforma oamenii în monștri, ar putea exista cu greu în natură.