10 detalii din bucătărie care ne aduc mai multe necazuri decât bucurii

Pentru a ne reamenaja locuința cheltuim bani pe materiale scumpe, comandăm mobilier la modă, dar de multe ori ne dăm seama că alegerile pe care le facem nu sunt foarte practice, mai ales în cazul bucătăriei. Da, ar putea arăta ca în reviste, dar am putea avea parte de „surprize” când vom găti sau o vom curăța.

Vă propunem în continuare câteva opțiuni care arată foarte bine, dar care ne-ar putea crea probleme.

Pentru podeaua din bucătărie nu ar trebui să alegeți plăci lucioase netede.

Este foarte important să alegem materialul potrivit pentru podeaua din bucătărie. Acesta trebuie să fie rezistent. De aceea ar fi bine să optați pentru plăci de gresie în loc de laminat, dar să evitați modelele lucioase deoarece riscați să alunecați.

Combinați cu atenție tipurile de materiale. 

Zonele din bucătărie pot fi delimitate folosind diverse materiale pentru podea. Lângă chiuvetă și aragaz puteți folosi gresie, iar în alte locuri – laminat. Dar există anumite nuanțe și aici. Deoarece laminatul se deformează în timp, s-ar putea forma goluri între plăci și scânduri.

Mobilierul cu uși de sticlă necesită o îngrijire specială. 

Ușile transparente arată foarte bine și nu încarcă spațiul bucătăriei. Dar sunt potrivite numai pentru a ține vase de porțelan și pahare frumoase și, pe lângă aceasta, necesită o îngrijire constantă pentru a elimina picăturile de grăsime care s-au depus în timpul gătitului.

Iluminarea bucătăriei este foarte importantă.

Lumina este foarte importantă în bucătărie. De aceea trebuie să fiți atenți la amplasarea becurilor și la dimensiunea dulapurilor deoarece riscăm ca becurile să fie acoperite de mobilier. Este mai bine să alegeți un candelabru, luând în considerare nu numai aspectul, ci și confortul.

Acordați mare atenție la materialul din care este confecționată cutia pentru hotă. 

Potrivit unor designeri hota din oțel inoxidabil pare prea plictisitoare. Dar, în același timp, curățarea unui obiect metalic este mult mai simplă. Dacă veți opta pentru o cutie finisată cu ipsos, va trebui să o îngrijiți cu mare atenție deoarece grăsimea și praful se vor depune într-un strat dens pe care este aproape imposibil să-l îndepărtați.

Blaturile din lemn sunt frumoase, dar necesită o atenție deosebită.

Astfel de suprafețe au nevoie de îngrijire constantă. Din cauza utilizării intensive pot apărea zgârieturi, crăpături și pete care pot fi îndepărtate doar prin șlefuirea blatului.

În plus lemnul natural trebuie acoperit în permanență cu soluții speciale care să-l protejeze de uzură. În jurul chiuvetei ar trebui folosite alte materiale, deoarece lemnul se deformează și se întunecă din cauza umezelii. Dacă nu sunteți pregătiți pentru astfel de experiențe, este mai bine să alegeți un blat acrilic.

Ușa bucătăriei vă va ajuta să economisiți timp pentru curățenie. 

Dacă înlocuiți o ușă obișnuită cu o arcadă, veți economisi spațiu și veți adăuga lumină în bucătărie. Însă această soluție are dezavantajele sale. Chiar și cea mai puternică hotă nu poate elimina toate mirosurile și particulele de grăsime în timpul procesului de gătit. Prin urmare aromele vă vor invada locuința, iar grăsimea se va acumula și pe celelalte suprafețe. Pentru a economisi spațiu puteți opta pentru uși glisante.

Dulapurile de bucătărie fără mânere se vor curăța mai des.

Ușile care se deschid cu o singură atingere sunt foarte comode, dar au și unele dezavantaje deoarece va trebui să le curățați mai des, deoarece rămân urme si pete de pe degetele murdare si ude.

Este mai bine să alegeți mânere mai simple, dar comode. 

Dulapurile din bucătărie sunt deseori deschise cu mâinile ude. Prin urmare, mânerele netede și subțiri pot fi incomode, chiar dacă arată bine și-i oferă bucătăriei un aspect modern. Este bine să le puneți pe ușile care se deschid ușor. Dar pentru ușile dulapurilor ci electrocasnicele încorporate este mai bine să folosiți mânere simple.

Chiuvetele din cupru nu sunt potrivite pentru toată lumea.

Chiuvetele de cupru sunt foarte stilate, dar au și unele nuanțe. Cuprul se poate decolora, iar sub acțiunea apei fierbinți, a substanțelor chimice agresive se poate distruge. Dacă producătorul a aplicat un strat prea subțire de acoperire metalică, pe suprafață vor apărea zgârieturi și fisuri. De aceea ar fi mai bine să cumpărați o chiuvetă din oțel inoxidabil, care este mult mai practică.