10 detalii de design care nu au loc în casele noastre și ar trebui date uitării

Conceptul de modă există nu numai în domeniul frumuseții. Și designul interior are propriile sale tendințe, doar că schimbarea, în acest caz, nu este la fel de ușoară ca o tunsoare sau un machiaj demodat.

Următoarele detalii de design nu mai sunt actuale, ar trebui să le dăm uitării.

Plăci care ne amintesc de cărămida albă.

Aceste plăci s-au aflat mai mulți ani în topul celor mai la modă materiale pentru bucătărie și baie, dar acum nu mai sunt actuale, locul lor fiind ocupat de plăcile mari. Varietatea de culori și texturi vă va ajuta la crearea unui interior unic.

Veioza care ne amintește de o fântână

Vă amintiți de aceste veioze care aveau toate culorile curcubeului? Designerii ne recomandă acum opțiuni mai moderne.

Baterie cu gura joasă.

Aceste robinete sunt destul de incomode. În ultimii ani designerii ne recomandă robinete cu gura înaltă, care arată bine și sunt mult mai practice.

Bucătărie „scumpă”.

O bucătărie scumpă însemna lemn masiv și un blat strălucitor și greu. Bucătăriile moderne au devenit mai ușoare și mai simple, fără dulapurile superioare deasupra blatului, care ajută la eliberarea vizuală a spațiului, lasă mai mult aer în cameră și organizează mai bine depozitarea în bucătărie.

Stilul scandinav.

Designul scandinav continuă să fie preferatul multor persoane, dar se schimbă. Adăugați accente cu ajutorul culorii roz, ocru sau auriu.

Set de perne de canapea.

Seturile de perne de culoarea canapelei nu mai sunt actuale. Designerii ne recomandă să ne creăm propria noastră colecție de perne de nuanțe și texturi diferite.

Revolta culorilor. 

Evitați conglomeratul de culori. Pentru a potrivi armonios nuanțele în interior utilizați regula 60-30-10. Alegeți 3 culori. 60% din spațiu va fi ocupat de nuanța dominantă de fundal, 30% de culoarea secundară și 10% pentru accentele luminoase.

Plinte.

În secolul al XX-lea erau la modă plintele din lemn, care au fost înlocuite de cele din plastic. Apoi au apărut plintele înalte din MDF sau gresie porțelanată. Dar fantezia designerilor nu are limite, acum ne recomandă să renunțăm complet la ele ori să alegem modele foarte subțiri.

Lumini de neon.

Banda LED în jurul întregului perimetru al tavanului care a fost până mai ieri la modă, aparține deja trecutului. Acum LED-urile creează fie un decor simplu, precum o inscripție motivantă, fie se folosește pentru iluminarea zonei de lucru, dar într-un stil minimalist.

Pat în formă de mașină. 

Acest tip de pat, pe lângă faptul că nu se combină cu restul mobilierului, ocupă mult spațiu și devine plictisitor. De aceea ar fi mai bine să să acordați preferință soluțiilor universale: să optați, de exemplu, pentru un pat la al doilea nivel și să amenajați un loc de muncă sau o zonă de joacă sub el.