10 detalii ale imaginii noastre care ne vor adăuga ani fără să ne dăm seama

Fiecare persoană vrea să arate proaspăt, să fie în formă și în pas cu moda. Pentru aceasta urmărim tendințele modei și le încercăm imediat pe noi înșine. Însă uneori aceste eforturi nu aduc rezultate, da dimpotrivă, arătăm ridicol. De aceea am încercat să ne dăm seama care sunt articolele vestimentare care ne îmbătrânesc și am descoperit o mulțime de surprize.

Mai multe lucruri clasice într-o singură imagine.

Stilul clasic ne salvează în orice situație. Dar trebuie să ținem cont de faptul că nu se recomandă să combinăm mai multe lucruri clasice în aceeași ținută pentru că vom arăta mai în vârstă. Sacou de tweed, bijuterii cu perle și bluză cu fundă într-o singură ținută este cam exagerat.

Este mai bine să includeți aceste lucruri în diferite ținute. Combinați sacoul din tweed cu bijuterii moderne și un colier clasic de perle cu o rochie colorată.

Dresuri strălucitoare.

Este mai bine să optați pentru dresuri întunecate și mate. Dacă trebuie să creați o ținută cu dresuri de culoarea pielii, optați pentru modele mate.

Haine care acoperă întreg corpul. 

Este mai bine să descoperiți unele părți ale corpului, de exemplu, alegeți o haină cu decolteu sau cu mâneci scurte.

Ținute de culoare neagră. 

Deși sunt practice, hainele de această culoare sunt foarte contrastante și atunci când sunt aproape de față evidențiază toate imperfecțiunile. Prin urmare, este mai bine să alegeți haine de o nuanță deschisă pentru partea de sus, dar partea de jos poate fi neagră.

Blugii fără elastan. 

Blugii cu talie înaltă revin la modă chiar din anii 80. Prin urmare, există o mare tentație de a scoate pantalonii vechi pentru a nu cheltui bani pe alții noi. Dar e mai bine să nu faceți acest lucru deoarece blugii la acea vreme erau cusuți din țesătură densă, care practic nu se întindea. Așadar, dacă preferați blugii cu talie înaltă, este mai bine să cumpărați o pereche să vi se potrivească.

Toc gros sau platformă.

Pantofii masivi ne fac întreaga silueta să pară disproporționată, grea. Este mai bine să alegeți o pereche de stiletto sau pantofi cu tocuri joase. Și pentru a face partea de jos a imaginii și mai sofisticată, alegeți un model cu vârf ascuțit.

Fusta maxi. 

Uneori femeile poartă fuste lungi pentru a-și ascunde unele imperfecțiuni ale siluetei, uneori imaginare. Dar obțin efectul invers. Optați mai bine pentru modele până la genunchi sau midi – până la jumătatea gambei.

Pantaloni cu elastic.

Acest model este de obicei asociat cu persoanele în vârstă, pentru care confortul este pe primul loc. Alegeți, în schimb, pantaloni cu elastic lat, care să se potrivească siluetei.

Șosete care ies din încălțăminte. 

Înlocuiți șosetele obișnuite cu tălpici, care nu vor ieși din încălțăminte.

Eșarfă de mătase în jurul gâtului.

Aceasta va atrage atenția asupra zonei gâtului și va scoate în evidență schimbările legate de vârstă. În plus, acest accesoriu a fost mult timp considerat demodat.

Dacă doriți să folosiți o eșarfă de mătase, este mai bine să o legați de geantă.