10 deosebiri de bază dintre locuințele noastre și cele ale americanilor

Continuam subiectul locuințelor americane. Locuind mult timp în Statele Unite, am avut ocazia să vizitez și să stau în mai multe apartamente și case de acolo. Scriu doar despre ceea ce am observat în statul New York și Massachusetts. Mă voi opri asupra diferențelor observate atât în ​​apartamentele închiriate, cât și în casele cu două etaje, cu alte cuvinte despre specificul locuințelor americane.

10 deosebiri:

1. Chiuveta este lângă fereastră.

În toate locuințele chiuveta era la fereastră: în timp ce spălați vasele vă uitați pe fereastră. La prima vedere este foarte logic: copiii se joacă în curte, iar mama spală vasele și are grijă de ei.

2. Frigiderul este foarte mare.

Vezi poza preview

Vorbind despre bucătărie, trebuie neapărat să menționez despre frigiderele uriașe preferate de toți americanii. În rafturile de pe ușă se pot păstra galoane (de aproximativ 4 litri) de lapte și suc.

3. În fiecare locuință este tocător de deșeuri alimentare.

Un alt dispozitiv popular pe care l-am îndrăgit imediat. Deșeurile alimentare nu se aruncă la coșul de gunoi și nici în vasul de toaletă, dar în chiuvetă. Apăsând pe un buton special, acestea se mărunțesc și nimeresc în canalizare. Acest tocător minunat este instalat în fiecare locuință; reduce foarte mult cantitatea de resturi alimentare.

4. Toastere mari.

Toasterul poate fi considerat al doilea aparat de uz casnic cel mai popular care se găsește în fiecare casă, spre deosebire de aparatul de cafea. Mulți americani preferă să-și cumpere cafeaua în drum spre serviciu, nu și-o pregătesc singuri. În America toasterele sunt, de obicei, pentru 4-6 bucăți de pâine.

5. Mochetă peste tot.

Podeaua din camere este acoperită cu mochetă, cu excepția bucătăriei și a băii. Când ne-am mutat în primul nostru apartament cu chirie și am văzut mocheta bej, ne-am cam pus pe gânduri, dar am cumpărat diferite soluții de curățare a covoarelor și ne-am liniștit.

6. Aspiratoare stranii.

Aspectul aspiratoarelor este cam straniu, arată ca un mop mare; motorul, cât și filtrele și sacul pentru colectarea gunoiului se află pe acest mâner lung.

7 . „Gaură” sub ușa de la intrare.

În apartamentele cu chirie există, sub ușa de la intrare, un spațiu de aproximativ 1-2 cm. Vă puteți imagina cum suflă aici în timpul iernii. Așa și nu am reușit să înțeleg care este rolul acestei găuri, dar, de obicei, acolo ni se puneau scrisorile.

8. Paturi foarte înalte.

Pe lângă structura patului (picioare, tăblie etc.) și saltea, ei mai folosesc și un cadru de pat. Aceasta este o cutie grea de placaj, diferite dimensiuni, acoperită cu stofă. Se pune direct pe pat și peste ea salteaua. Nu prea am reușit să înțeleg care este rolul acestei cutii. Înălțimea sa este, de obicei, de 25-30 cm și, datorită acesteia, patul devine foarte înalt, iar pentru a urca este nevoie de un scăunel.

9. Cearceaf-pilotă.

Am întâlnit acest tip de cearceaf-pilotă pentru prima oară în America; este o bază moale de 10 circa centimetri care se pune pe saltea, se fixează de saltea cu benzi elastice sau cu fermoar.

10. Nu există cearceafuri pentru plapume.

În seturile de lenjerie de pat nu există cearceaf pentru plapumă, dar două cearceafuri simple: unul, de regulă, are o bandă elastică (și este super, în opinia mea), iar al doilea, care este mai mare, se pune sub plapumă. Acum văd un avantaj mare, dar inițial îmi părea ceva foarte neobișnuit.

Care din aceste 10 diferențe v-a surprins mai mult? Scrieți-ne în comentarii.