10 de piese vestimentare care vă fac doar găuri în buget

După cum se spune femeile au doar două probleme: nu au ce îmbrăca și nu le ajunge loc pentru haine. Fiecare fashionistă are, probabil, mai multe haine, încălțăminte sau accesorii pe care le-a îmbrăcat doar de câteva ori.

De aceea vă propunem câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să nu repetați această greșeală.

1. Îmbrăcăminte „fast fashion”.

Există lucruri care sunt la modă pentru o scurtă perioadă. Aceste haine atrag atenția prin aspectul lor extravagant. Îmbrăcămintea „fast fashion” nu este cea mai bună investiție, deoarece există posibilitatea ca în sezonul următor să se demodeze. Experții ne recomandă să alegem îmbrăcăminte mai versatilă și de calitate. Mai ales dacă vorbim despre îmbrăcămintea exterioară și încălțăminte.

2. Rochii de seară.

Rochiile de seară și cele de cocktail sunt foarte frumoase. Dar, din păcate, le cumpărăm și le purtăm o singură dată sau chiar niciodată. Stiliștii sunt de părerea că nu merită să cumpărăm haine pentru ocazii. În loc de o rochie cu sclipici sau cu decolteu adânc puteți alege o haină care va sta la baza mai multor ținute.

3. Căciuli cu decor.

Cu cât mai multe strasuri, paiete și alte decorațiuni, cu atât haina sau accesoriul arată mai ieftin. În plus articolele cu decor bogat necesită o îngrijire mai delicată. Aceasta nu înseamnă că trebuie să purtați căciuli plictisitoare, puteți alege niște culori mai vii, o formă neobișnuită sau o puteți combina cu un fular original.

4. Îmbrăcăminte în stil ciudat. 

Fantezia unor designeri nu are limite. De aceea apar unele piese vestimentare într-un stil ciudat: adidași cu platformă, jachetă din denim împodobită cu blană naturală etc. Cumpărătorul nu știe cum să poarte corect o asemenea haină și cu ce să o combine. De aceea este mai bine să alegeți o haină pe care să o includeți cu succes în ținutele Dumneavoastră.

5. Blugi ieftini.

Blugii sunt foarte versatili. Cu ajutorul lor veți putea crea foarte multe ținute. De aceea nu ar trebui să economisiți pe ei. Deși la prima vedere nu se va observa diferența, blugii de calitate sunt confecționați din țesături mai rezistente, ceea ce înseamnă că nu se vor uza la fel de repede ca cei ieftini. Aceasta este o investiție bună, având în vedere că blugii sunt atemporali.

6. Pulovere sintetice.

Înainte de a cumpăra o piesă vestimentară este important să acordați atenție materialului din care este fabricată. În majoritatea cazurilor țesăturile naturale arată mai bine decât omologii lor mai ieftini. Hainele de mătase sau satin se vor avea niște nuanțe mate delicate, în timp ce hainele din stofe artificiale vor avea o strălucire ieftină. Puloverele din fibre sintetice vor forma scame și își vor pierde forma.

7. Încălțăminte la modă, dar foarte incomodă.

Este important ca frumusețea și confortul să fie combinate, iar încălțămintea să se încadreze în garderoba Dumneavoastră. De aceea, înainte de a alege o pereche de încălțăminte, trebuie să ținem cont de stil și de confortul pe care ni-l oferă. Investiția într-o pereche de pantofi la modă în care veți putea doar sta nu este cea mai bună opțiune. În plus, designerii de modă consideră că, dacă un lucru intră repede în modă, este posibilitatea să iasă la fel de repede.

8. Salopete.

Chiar dacă salopetele nu s-au demodează deja de câteva sezoane, designerii consideră că acest articol vestimentar nu-și merită banii, deoarece nu se potrivește tuturor tipurilor de siluetă. Mai ales că multe dintre ele, mai ales cele de denim, par voluminoase și grele. Puteți opta, în schimb, pentru costumele cu pantaloni, care sunt mai elegante și mai practice.

9. Îmbrăcămintea cu o croială sofisticată.   

Experții ne recomandă să alegem modelele clasice. Detaliile noi, precum umerii voluminoși se demodează foarte repede. Stiliștii sunt de părerea că, în ciuda extravaganței lor, pelerinele nu merită banii, deoarece sunt foarte pretențioase și se combină greu cu alte piese vestimentare.

10. Îmbrăcăminte exterioară scurtă. 

Dacă vedeți mai multe modele asemănătoare în magazin, cumpărați-l pe cel mai lung, deoarece va arăta mai scump și mai elegant și vă va ajuta să arătați mai înaltă și mai suplă.

Sunteți de acord cu aceste sfaturi ale stiliștilor?