10 culori în vestimentație care se asociază cu adolescența și tinerețea

Practic orice femeie, indiferent de vârstă, își dorește să rămână tânără și energică. Pentru a obține acest rezultat noi folosim tot felul de metode: alcătuim minuțios garderoba, accesoriile, coafura, machiajul etc. Dar uneori poți obține un efect de întinerire printr-un mijloc extrem de simplu: culoarea vestimentației.

Noi am făcut o selecție ce cuprinde 10 culori care au un efect de întinerire și împrospătare.

4 variante pentru femeile cu păr deschis

Femeilor cu păr deschis li se potrivesc nuanțele gingașe. Iată 4 culori de bază care vă vor întineri vizual cu câțiva ani.

1. Levănțică

Nuanța gingașă a levănțicii îi conferă femeii un aspect romantic specific domnișoarelor. Nu confundați această nuanță cu violetul, care scoate în evidență cearcănele și imperfecțiunile pielii.

Culoarea levănțică se combină de minune cu nuanțele pastelate de verde, maro, galben, bej și alb.

2. Crem roz

Această nuanță superbă se asociază cu norii la răsărit, cu zefirul și cu păpușile. Ea ne amintește de copilărie și adolescență, naivitate și spirit visător, având un efect de întinerire asupra femeilor mature.

Nuanța crem a culorii roz se potrivește cel mai bine cu negru, alb și maro.

3. Culoarea mugurelui de primăvară

Această nuanță se asociază mereu cu primăvara, adolescența, înflorirea și speranța. Ea îi conferă femeii un aspect energic și activ.

Femeile cu păr blond deschis pot asorta această nuanță cu vestimentație albă sau bej și accesorii maro. Dacă părul este ceva mai închis, o alegere interesantă ar fi culorile antracit și grafit.

4. Verde măr

Această nuanță este recomandată doar femeilor cu siluetă ideală. Ea vă va face foarte stilată și va sublinia frumusețea, carisma și încrederea dvs.

De fapt nuanța verde măr este destul de originală și ar trebui inclusă treptat în garderoba dvs. Ați putea începe, spre exemplu, cu câteva accesorii, incluzând treptat și piese vestimentare.

Ea se asortează perfect cu un bej cald, un albastru intens, dar și cu diverse nuanțe de violet și portocaliu.

4 variante pentru femeile cu păr închis

1. Muștar

Aceasta e o nuanță care iese în evidență, dar nu e prea stridentă, care vă va conferi o eleganță deosebită și o prospețime admirabilă.

Culoarea muștar arată cel mai bine alături de olive, gri, bej și diverse nuanțe de bordo. Dacă aveți piele închisă, optați pentru o bluză sau sacou de nuanță muștar, iar dacă pielea e deschisă nuanța arată mai bine în partea de jos: fustă sau pantaloni.

2. Migdală

Nuanța gingașă și caldă a migdalei va avea efect de întinerire dacă o combinați inteligent cu alte culori. Ea va sublinia elegant stilul dvs. și frumusețea părului închis, camuflând totodată schimbările datorate vârstei.

Nuanța migdală se asortează frumos cu turcoaz, violet, albastru deschis și alb.

3. Coral

Nuanța coral simbolizează sensibilitatea și senzualitatea feminină. Ea vă poate conferi aspectul fermecător al unei domnișoare încrezute.

În funcție de ansamblu de culori, coralul poate avea diferite efecte. Vă doriți un aspect jucăuș? Combinați-o cu un albastru intens, ciocolatiu sau galben lămâie. Dacă optați pentru o ținută romantică, adăugați caramelă, bej sau fildeș.

4. Albastru cobalt

Femeia îmbrăcat în haine de această culoare are o ținută îndrăzneață și plină de caracter. Ea subliniază puterea, hotărârea și încrederea – calități specifice femeilor tinere.

Culoarea albastru cobalt se potrivește cel mai bine cu culori contrastante: negru, alb, roși, coral și galben.

2 variante pentru orice culoare a părului

1. Turcoaz deschis

Această nuanță evidențiază frumusețea siluetei și îi conferă ținutei senzualitate și gingășie. La fel ca și verde măr, turcoazul deschis trebuie inclus în garderobă treptat, începând cu accesoriile.

Culorile alb, albastru deschis, roz rece, bej și maro vor completa perfect o ținută cu turcoaz deschis.

2. Albastrul cerului

Această nuanță rece vă va face să străluciți ca și crăiasa zăpezilor. Ea vă va crea un aspect tânăr, atractiv și totodată inaccesibil.

Cele mai potrivite culori pentru asortarea cu aceasta sunt auriu, piersică, smarald și liliachiu.

Să arătați mai tânără fără prea mult efort este cât se poate de realizabil! E suficient să știi câteva trucuri, principalul dintre care este combinarea corectă a culorilor în vestimentație.