10 combinații de culori în vestimentație, ce au efect de întinerire!

Femeile trecute de 40 de ani trebuie să aleagă hainele cu multă atenție. În căutarea trecutei tinereți multe femei cad în extreme: fuste mini, haine de un roșu strident etc.

Dar în vestimentație există anumite combinații de culori care au un efect de întinerire foarte armonios. Vă prezentăm cele mai reușite combinații de culori pentru femeile mature.

Cele mai reușite nuanțe pentru femeile cu păr deschis

1. Levănțică

Această nuanță de violet se potrivește ideal cu blugii albaștri, creând o ținută visătoare și romantică. În afară de albastru, culoarea levănțicii se combină frumos cu verde, bej și ivory. Evitați culorile stridente peste măsură pentru a nu diminua frumusețea ochilor.

2. Combinații de crem și roz

O altă culoare gingașă, ce emană căldură și finețe și vă pune mereu în centrul atenției. Asortată cu alb sau negru, culoarea crem creează o ținută plină de feminitate. De altfel se pot purta și ținute crem monotone.

3. Verde deschis

Aceasta e culoarea bucuriei, care simbolizează înnoirea naturii și a vieții. Vestimentația de culoare verde vă va conferi un aspect tânăr, activ și plin de energie. Această e poate cea mai reușită culoare pentru femeile cu păr deschis, iar combinațiile cele mai interesante sunt cele cu alb, bej, negru și albastru.

4. Culoarea măr-verde

Această culoare o aleg doar femeile încrezute, iar o condiție de bază sunt proporțiile ideale ale corpului. Fiind combinată cu albastru, roșu, maro și bej, culoarea măr-verde va avea un efect incredibil de întinerire și gingășie. Bluza și cardiganul sunt cele mai reușite piese vestimentare pentru această culoare, dar va trebui să fiți atentă la hainele cu care o asortați, căci e destul de greu să găsești combinația ideală.

Cele mai reușite nuanțe pentru femeile cu păr închis

5. Muștar

Această culoare energizează, îți dă puteri și radiază bună dispoziție și optimism. Femeile cu piele de nuanțe mai închise pot opta pentru un sacou sau palton de culoare muștar, iar celor cu o piele deschisă li s-ar potrivit o fustă sau pantaloni de această culoare. Verde, bej și gri sunt cele mai bune culori pentru combinarea cu muștar.

6. Culoarea migdalei

Pentru un efect de întinerire e important să asortați inteligent această culoare. Combinația ideală ar fi cu turcoaz, alb sau violet. Culoarea migdalei emană eleganță și liniște și subliniază într-un mod foarte fin frumusețea pielii și a părului.

7. Coral

Sunt foarte reușite ansamblurile alcătuite din coral alături de caramelă, crem sau alb. Într-o astfel de combinație ținuta devine imediat extrem de sensibilă și romantică. Pentru a crea o ținută plină de curaj și hotărâre, asortați culoarea coral cu albastru, ciocolată sau lămâie.

8. Albastru intens

Culoarea albastră se asociază cu ambiția, hotărârea și încrederea. De aceea femeile care aleg această culoare arată mai tinere și mai puternice. Puteți purta ținute albastre monotone sau puteți include elemente vestimentare de nuanțe de negru, alb, roșu sau galben.

Nuanțe potrivite pentru toate femeile

Dacă ansamblurile cromatice propuse mai sus vă par prea sofisticate, urmăriți cu atenție alte câteva idei.

9. Turcoaz

Nuanțele deschise de turcoaz au efect de întinerire și împrospătare și subliniază grațios atuurile siluetei. Dacă nu ați mai purtat niciodată haine de culoare turcoaz, puteți începe cu o eșarfă sau un cardigan, incluzând ulterior rochii, încălțăminte și haine călduroase de aceeași culoare. Ea se potrivește perfect cu albastru deschis, bej, muștar și maro.

10. Albastru deschis

Această culoare este foarte rece, având un efect de întinerire uimitor. Albastrul deschis este mereu însoțit de impresia de romantism și inocență. Culoarea piersicii, oranjul, auriul și maroul sunt soluții perfecte pentru combinarea cu albastru deschis.

De acum înainte veți ști cum să vă întineriți folosind culorile în vestimentație. Vă dorim să înfăptuiți aceste idei în viața de zi cu zi!