10 cele mai utile și simple trucuri de croitorie. Cu ajutorul Nr.2 mi-am scurtat rochia în 7 minute!

Nu mă pot numi profesionistă în croitorie, însă fiecare femeie trebuie să poată să coase o fustă, să coase o găurică sau un nasture. Deși pe alocuri trebuie să depuneți mai mult efort. Uneori îmi creează mari bătăi de cap să cos locurile mai groase ale hainelor. De exemplu, hainele din blugi.

De asemenea, poate fi mai dificil să scurtez o rochie sau o fustă prea lungă, fără a apela la un atelier de croitorie.

Trucuri de coasere la mașina de cusut

Croitoresele cu experiență cunosc unele trucuri cu ajutorul cărora munca le este mai ușoară.

Echipa noastră a pregătit 10 trucuri utile care vă vor ajuta să vă descurcați mai ușor în cele ale cusutului.

1. Dacă nu vă place lucrul monoton, atunci va fi o adevărată provocare pentru dvs. să faceți diferite marcaje pe pânză. Pentru a ușura acest proces vă propunem să creați un astfel de șablon. 

как шить на машинке

2. Dacă sunteți singură acasă și doriți să scurtați o fustă sau o rochie, plus că doriți să o îmbrăcați chiar mâine, atunci vă propunem acest truc simplu. 

Fixați la tocul ușii o ață la distanța necesară, aplicând pe ea, în prealabil, multă cretă. Nu uitați să adăugați și rezervele în funcție de modul de finisare. 

как шить на машинке швейной

3. Pentru a facilita coaserea locurilor mai dificile ale unei haine, puneți în partea din spate a tălpiței o bucată de carton și atunci veți coase mult mai comod. 

как шить на электрической швейной машинке

4. Un alt truc simplu și comod. Fixați câteva elastice pe mașina de cusut și folosiți-le în calitate de marcaje pentru cusături. 

как шить двойной иглой на машинке

5. Mie îmi place foarte mult această modalitate de marcare a rezervelor pe tipar. 

Uniți două creioane cu ajutorului bandei adezive și începeți să desenați tiparul. Dacă rezervele trebuie să fie mai mari, adăugați încă un creion în mijloc, dar cu vârful în sus. 

как шить на игрушечной машинке

6. Confecționarea unei benzi din pânză, probabil, este cel mai dificil lucru pentru o croitoreasă. De aceea, vă propunem să creați un astfel de șablon din hârtie și munca dvs. va fi mult mai simplă. 

как шить из фетра на машинке

7. Iată o altă idee de șablon pentru rezervele marginii articolului. Foarte comod și simplu!

как шить на машинке двумя иглами

9. Dacă nu aveți ace cu gămălie acasă, înlocuiți-le cu clame pentru păr sau clește. 

как шить на машинке с педалью

10. O modalitate foarte comodă de coasere a butonierelor. 

как научиться шить на машинке с нуля

Există și în croitorie diferite trucuri pe care le puteți descoperi doar printr-o bogată experiență, noi însă vi le-am dezvăluit aici deja pe cele ale croitoreselor experimentate. Aplicați aceste trucuri în practică și procesul de coasere va deveni o plăcere.