10 cele mai sofisticate și persistente parfumuri pentru femei

Christian Dior spunea „Timpul va trece și vei uita ce purta femeia, dar mirosul parfumului ei va rămâne în memorie pentru totdeauna”.

Amintirile sunt declanșate de o simplă adiere a unei arome vagi cunoscute, iar un parfum care ne impresionează de la primele acorduri, gravează pentru totdeauna în subconștientul nostru un eveniment legat de aromele sale.

Persistența parfumurilor. 

Notele de bază ale parfumurilor sunt cele mai puternice și anume ele sunt acelea care persistă.

Concentrația parfumului. 

Există o anumită gradare a persistenței, care depinde de concentrația parfumului.

— Parfumuri care au o concentrație de 100%. Au o aromă persistentă care poate dura câteva zile, dar notele de vârf sunt practic imperceptibile.

— Parfumuri care au o concentrație de 30%. Sunt, de asemenea, foarte persistente, pot dura 12 sau mai multe ore.

— Apă de parfum (concentrație – 15%). Acest tip de parfum vă va bucura, în medie, de la trei la opt ore.

— Apă de toaletă (8%). Mirosul dispare foarte repede, de la două până la trei ore.

Tipuri de arome.

Tipul de aromă are o mare importanță. De exemplu, notele citrice se evaporă relativ repede, după cinci-șase ore de la aplicare. Notele lemnoase sunt mai persistente, aroma lor poate dura până la 12 ore. Parfumurile care au în compoziția lor chihlimbar sau mosc vor rezista chiar și câteva zile.

Alți factori de care depinde persistența parfumurilor. 

— Tipul de piele. Cu cât pielea este mai uscată, cu atât parfumul se va evapora mai repede. În plus, pielea fiecărei persoane are un miros specific, care poate schimba sau estompa aroma.

— Temperatura aerului și condițiile externe. Parfumul va dura mult mai mult în interior decât în ​​aer liber.

— Locul de aplicare a parfumului. Parfumul se comportă diferit pe anumite zone ale pielii.

Cum se determină notele de bază ale unui parfum.

— Luați o bucată de stofă curată.

— Aplicați câteva picături de parfum pe ea.

— Încercați să memorați aroma parfumului.

— Ascundeți bucata de stofă și ieșiți din încăpere pentru câteva minute.

— Reveniți.

Dacă la întoarcere ați simțit imediat parfumul, înseamnă că este persistent.

Cum se aplică parfumurile persistente. 

Parfumul se aplică pe următoarele zone: lobii urechilor, sub genunchi, în partea inferioară a gâtului, la încheieturile mâinilor și ale umerilor.

Parfumul va dura mai mult, dacă veți aplica mai întâi pe piele o cremă nutritivă. Se recomandă să vă dați cu parfum imediat după duș, când corpul este umed și încă cald. În acest fel, mirosul va dura mult mai mult.

Cele mai peristente parfumuri pentru femei.

1. Molecule 01, Escentric Molecules.

Este perfect pentru femeile care preferă mirosurile lemnoase. Are note de lemn și de santal, dacă respirați profund, puteți simți note de ienupăr și mușchi de stejar. Imediat după aplicare poate părea cam dur, dar această senzație dispare după câteva minute.

2. Flora by Gucci Glorious Mandarin, Gucci.

Glorious Mandarin este un parfum floral și fructat. Notele sale inițiale sunt de bujor, mandarină, notele de mijloc sunt iasomie, pina colada, notele de bază sunt lemnoase, mosc, chihlimbar. Aroma puternică este potrivită pentru sezonul rece.

3. DKNY Be Delicious Donna Karan, DKNY.

Acest parfum are, de asemenea, o compoziție florală și fructată. Notele de lici, coacăză neagră, măr verde vă vor întâmpina la început. Apoi călătoria va continua printre trandafiri și mimoză și se va încheia cu acorduri de mosc și lemn de santal.

4. Light Blue, Dolce Gabbana.

Dolce Gabbana Light Blue este dominat de note florale și fructate. Mai întâi veți simți mirosul de campanulă, măr, cedru alb, lămâie siciliană. Apoi apar pe scenă trandafirul alb, bambusul și iasomia. Acordul se completează cu note de bază – chihlimbar, cedru alb, mosc.

5. Lalique Le Parfum, Lalique.

Este un parfum chypre care mai este numit și „oda trandafirului”. Are o compoziție foarte neobișnuită cu note de vârf de piper roz, dafin indian și bergamotă. Apoi veți simți note de iasomie și heliotrop. Acordul se încheie cu vanilie, paciuli, lemn de santal și boabe de tonka.

6. Soir de Lune, Sisley.

Acest parfum va sublinia perfect eleganța oricărei femei. O trăsătură distinctivă este capacul sticlei, realizat sub forma unei mini-sculpturi a lui Bronislav Krzysztof. Note predominante: inițiale – mandarină, nucșoară, bergamotă; medii- mimoză, iasomie, crin de vale; de bază – mosc, miere.

7. Nina Princess Snow, Nina Ricci.

Celebrul „măr”, care s-a transformat într-o adevărată perlă, personifică o iarnă înzăpezită, un ținut magic. Este un simbol al eleganței și al imaginației. Aroma fructat-florală începe cu note de lămâie, se transformă în note de mere, completate de caramel, vanilie și praline.

8. Coco Mademoiselle, Chanel.

Acest parfum poate fi folosit în orice perioadă a anului, fiind perfect pentru fiecare zi. Nu este foarte persistent, rezistă în medie până la trei ore, este plăcut și discret. Note: inițiale – portocală, mandarină, bergamotă; de mijloc – mimoză, trandafir, ylang-ylang, iasomie; de bază – vanilie, mosc, paciuli, vetiver, boabe de tonka, opopanax.

9. Opium, Yves Saint Laurent.

Se consideră că acest parfum îi datorează apariția lui Yves Saint Laurent, care trebuia să-i placă împărătesei chineze Cixi, cunoscută în istorie pentru caracterul ei dominant și dur.

Mirosul este foarte persistent, durează toată ziua. Nuanțe recunoscute: de bază – prună, dafin indian, mandarină, piper, iasomie, cuișoare, coriandru, citrice, bergamotă; de mijloc – trandafir, lemn de santal, floare de piersic, paciuli, lăcrămioară, scorțișoară, rădăcină de violetă, garoafe; cele de bază – balsam de tola, vetiver, lemn de santal, smirnă, mosc, tămâie, nucă de cocos, cedru, benzoină și note picante.

10. Omnia Cristalin, Bvlgari.

Face parte din categoriile florale, acvatice, oceanice. Mirosul durează până la șase ore și este excelent pentru sezonul cald. Note cheie: note de vârf – bambus, pere; de mijloc – lotus, ceai, coacăz negru; de bază – mosc, guaiac, mușchi de stejar.