10 cazuri când ținutele vestimentare din filme au umbrit personajele principale.

La crearea atmosferei din filme lucrează sute de persoane, vestimentația fiind unul dintre cele mai importante detalii.

Am analizat cu atenție unele ținute din filme și am observat că unele au reușit chiar să umbrească personajele.

„Conexiune inversă” – ținute foarte originale.

Costumele au fost create de designerul japonez Eiko Ishioka: Jennifer Lopez a purtat o rochie albă cu guler înalt din pene, apoi apare într-o ținută neobișnuită, cu o mască ciudată.

„Departe de Africa” – îmbrăcăminte în stil safari.

Pentru a crea costumele pentru acest film Milena Canonero s-a consultat cu antropologii din Africa, a studiat arhivele Bibliotecii Publice din New York, casele de modă din Anglia și Italia.

„Povești de groază americane” – rochii în stilul Old Hollywood.

Designerul Lou Eyrich a creat costumele pentru Lady Gaga; vestimentația personajului său, proprietara de 100 de ani a hotelului Grafine, ascunde referințe la personaje populare din trecut: rochii din anii 1930 și 40, coafuri, diamante care ne amintesc de strălucirea vechiului Hollywood.

„Charlotte Gray” – anii 1940.

Charlotte Gray este o tânără fermecătoare, iar costumele proiectate de Jenty Yates care reflectă epoca colorată a anilor 1940 i se potrivesc de minune.

„Lupul de pe Wall Street” – costum cu dungi și cravată roșie.

Lupul de pe Wall Street al lui Martin Scorsese prezintă costumul unui bărbat de la sfârșitul secolului al XX-lea.

„High Fidelity” – garderobă în stilul anilor 1990.

Garderoba protagonistei a fost creată de Colleen Atwood și Sarah Locks: tricou supradimensionat combinat cu o fustă plisată, șosete albe și adidași Vans care ne amintesc de anii ’90, în timp ce cardiganul verde cu dungi negre seamănă cu un pulover de al lui Kurt Cobain.

Kurt Cobain în legendarul său cardigan.

„Ultimul magnat” – rochii de la Hollywood din anii 1930.

Acest film este simbolul vechiului Hollywood din anii 1930, iar designerul de costume Janie Bryant a arătat, cu ajutorul vestimentației, cum eroina principală Celia s-a transformat dintr-o tânără într-o doamnă.

„Orlando” – rochii din timpul Elisabetei I.

Costumele au fost create de Sandy Powell; Tilda Swinton a apărut în ținute masculine și feminine, gândite până în cele mai mici detalii: iar rochia de mătase din secolul al XVIII-lea în culoarea fildeșului, decorată cu broderii pe toată lungimea, merită o atenție deosebită. V

„Mrs. America” – stilul femeilor casnice din a doua jumătate a secolului XX.

Costumele seriei despre istoria feminismului au fost create de designerul Bina Daigeler; Activista Phyllis Schlafli, care difuza valorile tradiționale ale vremii, era îmbrăcată corespunzător: costume în culori pastelate, pulovere tricotate manual, fuste mai jos de genunchi, tocuri conservatoare.

„Umbre întunecate” – modă excentrică.

Costumele pentru filmul lui Tim Burton au fost create de Colleen Atwood, acestea îmbină stilurile din două epoci – sfârșitul secolului al XVIII-lea și anii 1970.