10 cazuri când actorii filmelor și serialelor noastre preferate au fost înlocuiți cu dubluri și nu am observat

Dublurile în filme sunt angajate din mai multe motive: pentru a economisi timp deoarece se filmează mai multe scene în paralel, pentru a reduce costurile, deoarece dublurile sunt plătite mai puțin. Iar pentru trucurile mai complexe se angajează cascadori.

De multe ori nici nu observăm că în locul actorilor noștri preferați apar dubluri.

„Amurg”.

Nu toată lumea a observat că în scena în care Edward și Bella alergau prin pădure, în locul actorilor, apar alte persoane.

„Titanic”.

În filmul Titanic, există o scenă în care Rose și Jack, după ce au încercat să-l salveze pe băiat, fug din calea apei. Fața eroinei care fuge în acest moment arată foarte ciudat, de parcă ar fi o mască.

De fapt așa și este: în acest cadru a rămas doar fața lui Kate Winslet, care a fost pusă, cu ajutorul graficii computerizate, pe fața dublurii.

„Friends”.

În prima scenă a jafului (sezonul 9, episodul 15), personajul lui Jennifer Aniston a fost înlocuit cu o altă femeie. Din anumite motive actrițele erau îmbrăcate în costume diferite, cu imprimeuri diferite. Până și culoarea părului lor este diferită. Dar câți telespectatori au observat acest lucru?

„Harry Potter și piatra filozofală”.

În acest serial s-au folosit destul de des serviciile cascadorilor. Și acest lucru este de înțeles, pentru că altfel actorii ar trebui să facă o mulțime de cascadorii complexe, iar filmările ar dura mult mai mult.

Deci, în scena cu jocul de șah, Ron se schimbă brusc dincolo de recunoaștere. Evident, înainte de căderea de pe cal, Rupert Grint a fost înlocuit cu o dublură. Cel mai probabil, acesta este Anthony Knight, care a apărut periodic.

„Moonraker”.

Antagonistul, înainte de a sări din elicopter, are plăci metalice în gură. Dar în timpul săriturii vedem un bărbat cu dinții albi ca zăpada. Și aspectul eroului s-a schimbat. Asta deoarece trucurile dificile pentru actorul Richard Keel au fost executate de dubluri – Paul Weston și Martin Grace.

„Harry Potter și prizonierul din Azkaban”.

Unul dintre telespectatorii mai atenți a observat înlocuirea actorului care l-a interpretat pe Severus Snape.

„The Avengers”.

În timpul scenei cu interogatoriul Black Widow observăm că Scarlett Johansson a fost înlocuită. În timpul efectuării unuia dintre trucurile pe scaun, se vede o față necunoscută și niște brațe tonifiate.

„Star Trek: The Next Generation”.

Într-una dintre scenele de lupte se vede că în rolul căpitanului Jean-Luc Picard nu este Patrick Stewart, ci o altă persoană. Multe dintre cascadorii din această serie au fost realizate în locul lui Patrick Stewart de cascadorul Tim Storms.

„Terminator 2: Ziua Judecății”.

În celebra scenă în care Terminator și John Connor fug de poliție putem vedea că Arnold Schwarzenegger nu conduce o motocicletă. În general, actorul a avut mai multe dubluri în film: Norman Howell, Peter Kent și Billy D. Lucas.

„Urzeala tronurilor”.

Cersei Lannister a fost pedepsită pentru comportamentul ei imoral în sezonul 5. Pentru a-și ispăși vinovăția, a trebuit să-și taie părul și să facă o procesiune rușinoasă pe străzile Debarcaderului Regelui. După filmarea seriei s-a dovedit că, în loc de Lena Headey, a mers dublura ei, de al cărui corp a fost apoi „lipit” capul actriței.