10 articole vestimentare pe care o persoană rafinată nu le va purta la birou

Lumea profesională are propriile sale tabuuri, de care ar fi bine să ținem cont înainte de a ne alege ținutele.

Iată care sunt articolele vestimentare pe care ar fi bine să le evităm și ce ar trebui să purtăm la birou.

1. Animal print.

Pe lângă faptul că atrage atenția și este destul de agresiv, animal print emană încredere și îndrăzneală, calitățile pe care profesioniștii din întreaga lume doresc să le demonstreze colegilor. Însă imprimeul leopard este considerat prea sincer, de aceea ar fi bine să nu-l includem în ținutele pentru birou.

Este foarte important să nu exagerați: nu purtați fuste sau rochii cu animal print  și nu folosiți mai mult de un element de acest fel în ținută.

2. Rochie mulată de tricotaj.

Acest model de rochie este prea sincer pentru a fi purtat la birou, deoarece scoate în evidență atât lenjeria cât și micile imperfecțiuni ale siluetei. Pentru birou este mai bine să alegeți o rochie care se aranjează liber, din țesătură densă.

3. Crop top.

Acest articol vestimentar nu este recomandat pentru birou deoarece, pe lângă faptul că atrage atenția tuturor, este și o încălcare a codului vestimentar.

Optați, în schimb, pentru cămășile clasice, iar crop topul lăsați-l pentru weekend sau pentru a merge la vreo petrecere.

4. Fusta mini.

O fustă creion bine aleasă este mult mai potrivită la locul de muncă decât una mini.

5. Îmbrăcămintea sport.

Stiliștii ne recomandă să lăsăm hanoracul și alte haine de acest fel pentru sala de fitness. Chiar dacă sunt comode și călduroase, acestea nu sunt pentru birou. Dacă doriți să adăugați puțin stil ținutei, este mai bine să purtați un pulover supradimensionat sau un cardigan  cu nasturi mari.

6. Blugi cu o croiala sau cu un design greșit.

În unele companii blugii sunt permiși doar vinerea, în timp ce în altele este un element de bază. Însă există o regulă: blugii trebuie să fie neutri. Evitați modelele strâmte, largi, rupte sau decolorate.

7. Brățară cu pandantive.

Aceste brățări nu sunt potrivite pentru birou deoarece pandantivele pot face zgomot care va distrage atenția colegilor precum și a noastră. Mai bine optați pentru bijuterii minimaliste.

8. Leggings.

Nu uitați de faptul că leggings nu sunt pantaloni. Mai ales când vine vorba de ținutele pentru birou. Leggings și un pulover supradimensionat sau cu glugă se vor potrivi pentru o plimbare, dar nu pentru a merge la birou.

9. Ciorapi colorați.

Ciorapii cu modele câștigă popularitate și apar treptat în ținutele de birou. Pentru ca astfel de colanți să arate corespunzător, stiliștii recomandă respectarea unor reguli.

În primul rând desenul nu trebuie să fie prea contrastant. În al doilea rând este mai bine să optați pentru un imprimeu mai mic. Ciorapii să fie un element interesant al ținutei, dar să nu fie în centrul atenției.

10. Pălării și căciuli.

Șepcile și pălăriile nu sunt recomandate pentru birou. Acestea sunt pentru a ne încălzi sau a ne proteja de soare. În încăperi nu există o astfel de necesitate, prin urmare aceste accesorii sunt inutile.