10 articole vestimentare de vară de care toată lumea s-a săturat și sfaturi despre cum am putea să le înlocuim

În sezonul de vară ne dorim ținute noi și originale, dar de multe ori acestea se reduc în cele din urmă la haine familiare pe care le cumpărăm an de an.

Am încercat să aflăm ce articole de garderobă de vară ar trebui date uitării și care, dimpotrivă, merită atenția noastră.

1. Tricouri strâmte.

Aceste modele de tricourilor nu vor mai fi la modă în această vară, locul lor fiind ocupat de tricourile mai largi. Trebuie doar să acordați atenție calității țesăturii, lipsei de imprimeuri, să alegeți un decolteu și o lungime potrivită a mânecilor – și un astfel de tricou va deveni o bază perfectă pentru multe look-uri. .

2. Rochia-hanorac.

Există o concepție greșită precum că hainele oversize ne ajută să părem mai suple, dar acest lucru nu este deloc adevărat. Dacă vă doriți un look elegant, este mai bine să optați pentru hainele care vă fac silueta mai suplă (a nu fi confundat cu cele strâmte). Și apropo, rochiile-hanorac sunt deja considerate anti-tendințe.

3. Fuste cu nasturi.

Fustele scurte de catifea nu vor dispărea complet de pe străzi, dar sunt deja prea multe și merită să ne amintim că există multe alte alternative precum fustele de lungime midi, care pot deveni atât baza unei ținute de zi cu zi, cât și o bază ideală pentru birou.

4. Rochia-cămașă.

Aceste rochii sunt comode și drăguțe, dar, din păcate, cedează locul altor modele mai actuale. Dacă vă doriți un look elegant și feminin, acordați atenție rochiilor vaporoase, în special celor cu mâneci bufante.

5. Ochelari cu rama îngustă.

Ochelarii de soare moderni au rame colorate și expresive, dar, pe listele de modele în tendințe, nu veți găsi ochelarii înguști. La moment sunt în vogă modelele futuriste, precum și cele colorate.

6. Pantaloni scurți de ciclism.

La un moment dat, pantalonii scurți de ciclism au migrat de pe podiumuri în viața noastră și aproape toată lumea a început să-i poarte. Dar trebuie să recunoaștem că aceștia sunt potriviți doar pentru sport, nu pentru a ieși în oraș. O alternativă ar fi bermudele, modelele din piele, precum și pantalonii largi.

7. Pălării de paie.

Pălăriile de paie nu mai sunt actuale, locul lor fiind ocupat de șepcile de baseball. Acest accesoriu, spre deosebire de pălării, este mult mai versatil.

8. Rochia-tricou.

Cu ceva timp în urmă, rochia-tricou era în top, pentru că este unul dintre cele mai simple și mai confortabile lucruri. Însă acum au fost înlocuite cu alte modele precum cele A-line sau cloș.

9. Pantaloni scurți din denim.

Pantalonii scurți din denim sunt unul dintre elementele garderobei pe care toată lumea îl poartă vara, deși nu mai sunt la modă de mult timp. O alternativă ar putea fi modelele alungite, cu o croiala liberă, care sunt mai stilate.

10. Sandale cu vârf rotund.

Acest model, deși arată bine, nu mai este actual, locul său fiind ocupat de sandalele cu vârf pătrat,  care au cucerit inimile fashionistelor din întreaga lume. Și nu e de mirare pentru că sunt versatile și arată foarte cool atât cu blugi, cât și cu o rochie de seară.