10 articole vestimentare care nu se vor demoda niciodată

Marilyn Monroe nu și-ar fi putut imagina niciodată că ochelarii săi preferați vor fi purtați, în anul 2021, de fiecare a doua tânără. Același lucru se poate spune și pentru alte lucruri pe care continuăm să le purtăm de-a lungul deceniilor.

Am studiat cu atenție garderoba mai multor vedete din secolul al XX-lea și am descoperit 10 lucruri care vor rămâne mereu actuale.

Pantalonii Palazzo.

Anii 1930.

2021.

În anii 1920 și 1930 pantalonii palazzo erau purtați doar de femeile îndrăznețe precum Coco Chanel și Katharine Hepburn. Această piesă vestimentară a câștigat popularitate în anii ’60 și continuă să fie preferata multor femei.

Trenciul clasic.

Ofițerii britanici purtau trenciuri în secolul al XIX-lea. În anii 40 erau la modă hainele în stil militar, de aceea trenciul a început să apară tot mai des în garderoba femeilor. Trenciurile clasice erau preferatele actrițelor Audrey Hepburn, Marlene Dietrich.

Stiliștii ne recomandă să includem trenciurile în garderobă datorită versatilității și eleganței lor.

Ochelari „ochi de pisică”.

Acest model de ochelari a apărut în prima jumătate a anilor 30 ai secolului trecut datorită designerului Altina Shinaze și este în continuare foarte popular.

Cămașa în carouri.

Inițial cămășile în carouri care ne amintesc de pelerinele și kilturile scoțiene au fost hainele preferate ale lemnarilor americani. Au intrat în garderoba femeilor în anii 1940.

Și dacă în 1955, când a apărut filmul „Sabrina” cu Audrey Hepburn, tinerele în cămașă în carouri păreau puțin ciudate, acum nu na surprind pe nimeni. La momentul actual cămășile largi în carouri sunt în top.

Bandana.

În anii 1920 bandanele au fost o abatere de la restricțiile tradiționale, accentuând perfect tunsorile scurte care erau pe atunci la modă. Bandele au devenit un accesoriu preferat al lui Brigitte Bardot, Grace Kelly și Audrey Hepburn.

Astăzi le găsim în orice magazin de îmbrăcăminte și accesorii și sunt folosite diverse țesături sau piele, decor..

Rochia cu guler.

Gulerele care se scot au cucerit inimile fashionistelor din anii 60 și au apărut mai târziu în garderoba prințesei Diana.

În ultimii doi ani sunt în top. Este dificil să ne imaginăm un designer care nu are cel puțin câteva modele de acest fel în colecțiile sale.

Eșarfe de mătase purtate la gât.

1936.

2021.

Aceste eșarfe erau folosite cândva doar de bărbați și aveau scopul de a-i proteja de vânt și nisip. Ulterior acest accesoriu s-a schimbat și era folosit atât de bărbați, cât și de femei, dar a continuat să aibă acea funcție practică (pentru igienă) până în secolul al XIX-lea. Se consderă că prima casă de modă care a introdus, în anul 1837, acest accesoriu în tendințe a fost Hermès.

Eșarfa a devenit preferata multor femei, datorită faptului că poate scoate din anonimat chiar și cea mai simplă ținută.

Blugii evazați.

Pantalonii evazați au fost inventati la mijlocul secolului al XIX-lea si făceau parte din uniforma marinarilor. Popularitatea lor a crescut în anii 1960 odată cu dezvoltarea culturii hippie. După alți 10 ani acești blugi erau prezenți în garderoba oricărei tinere.

Blugii evazați câștigă rapid popularitate, apoi o pierd. Acum sunt din nou în top și se vor menține în următoarele câteva sezoane.

Costum cu pantaloni.

1976.

2018.

Un costum cu pantaloni, purtat de o femeie, provoca, în urmă cu 100 de ani, discuții aprinse în societate și era un simbol al luptei pentru drepturi egale. Una dintre reprezentantele modei, care este asociată cu această tendință, este Marlene Dietric care, a pozat în anul 1933 pentru revista Vogue, într-un costum elegant din două piese. Multe fashioniste din acea perioadă nu îndrăzneau să facă acest lucru.

Mai târziu, în anii 70 ai secolului trecut, femeile din lumea modei și a cinematografiei au început să poarte frecvent costume cu pantaloni. Actriță Diane Keaton apărea deseori pe covorul roșu în astfel de ținute. După aceea costumul cu pantaloni a intrat ferm în garderoba femeilor.

Cămașa albă.

Una dintre primele femei care a înlocuit corsetul cu o cămașă a fost Coco Chanel. Mai târziu această tendință a fost adoptată de vedetele vechiului Hollywood, care le purtau atât în ​​viața de zi cu zi, cât și în filme.

Stiliștii moderni ne recomandă sa avem 2 cămăși albe in garderoba de baza: una cu o croială clasica si una cu detalii interesante (volane, mâneci largi sau alt tip de decor).