10 arbuști superbi care vor transforma grădina ta într-un loc de odihnă ideal

Primăvara e imposibil să treci indiferent pe lângă o plantă înflorită, care te atrage cu frumusețea și aroma sa. Și cât este de plăcut să ai o astfel de plantă chiar în propria grădină!

Arbuștii decorativi vor fi o adevărată bijuterie a casei dvs. Dar să alegi o plantă potrivită nu este atât de ușor, căci astăzi alegerea este incredibil de mare! Redacția noastră a selectat 10 din cei mai frumoși arbuști decorativi care se simt bine în condițiile climaterice de la noi.

Arbuști pentru grădină

1. Lonicera

Acest arbust este și decorativ, și roditor totodată. Fructele sale albastre mari au un gust puțin amărui, dar sunt bogate în vitamine. Unii grădinari folosesc lonicera în calitate de gard viu.

жимолость

2. Hortensia

Această plantă vă va uimi prin diversitatea de soiuri, forme și culori. Hortensia vă va bucura cu înflorirea sa extraordinară din iulie până în septembrie. În grădinăritul decorativ ea se plantează de obicei lângă terase sau în adâncul grădinii, în loc umbrit.

гортензия уход

3. Forsiția

Acesta este un arbust decorativ foarte popular în Europa și are rolul de vestitor al primăverii. Forsiția ne bucură cu florile sale aurii din martie până în aprilie, după care apar frunze de formă ovală. Un peisaj excepțional!

форзиция фото

4. Călinul

Călinul este o plantă nu doar foarte frumoasă, ci și deosebit de folositoare. Din mai până în iunie ea va împodobi grădina dvs. cu florile sale albe, iar în timpul iernii vă va oferi fructe delicioase de culoare roșie.

куст калины

5. Martaloaga

Acest arbust peren are o înălțime mică și se întinde pe suprafața solului. Planta înflorește din iulie până în septembrie, fiind o sursă minunată pentru miere de albine.

посадить кустарник

6. Azaleea

Creșterea acestor flori necesită mult efort. Azaleea preferă umbra și umiditatea și nu este rezistentă la îngheț. De regulă ea se plantează în apropierea coniferelor. Florile au o culoare aprinsă impresionantă!

7. Floarea-miresei

Crenguțele sale curbate grațios și coroana impunătoare fac din floarea-miresei unul din cei mai frumoși arbuști decorativi. Mulțime de soiuri vă va permite să alegeți arbustul care se va încadra perfect în grădina dvs.

спирея фото

8. Iasomia-de-grădină

Acesta este probabil cel mai popular arbust decorativ. Iasomia-de-grădină are o aromă îmbătătoare, înflorind la începutul și mijlocul verii. Planta nu este pretențioasă, putând crește practic în orice sol și în orice condiții de iluminare.

дизайн сада

9. Liliacul

Acest arbust a cucerit multă lume cu aroma și frumusețea sa extraordinară. Cei care au copilărit înainte de era internetul probabil își amintesc cum îi aduceau mamei câte o crenguță frumoasă de liliac.

сирень в саду

10. Trandafirul

Arbustul de trandafir se umple în luna mai de flori gingașe de nuanțe alb, roz, roșu și violet. Fructele sale sunt folosite pe larg în scopuri medicale.

плоды шиповника

Imaginați-vă cât de minunat ar fi să ai lângă casa ta astfel de minunății. Creați o grădină de vis chiar cu mâna dvs.!