10 animale care ni se par drăguțe pentru că nu le cunoaștem unele secrete

Suntem obișnuiți cu faptul că animalele periculoase trebuie să arate astfel încât să fie clar imediat că nu trebuie să glumim cu ele. Dar, în realitate, se dovedește că unele viețuitoare aparent inofensive și chiar foarte drăguțe pot fi și periculoase.

1. Lemingul norvegian.

Este un animal mic și dolofan, care nu are mai mult de 15 cm înălțime, dar este foarte agresiv atunci când simte vreun pericol, începe să scoată sunete ascuțite, apoi se aruncă asupra inamicului și mușcă.

2. Omida lânoasă.

Deși arată ca o bucată de blană, nu trebuie să o atingem, deoarece este foarte periculoasă.

3. Furnica-glonț.

Suntem obișnuiți cu faptul că furnicile sunt niște insecte inofensive pentru oameni. Dar această specie este periculoasă, mușcăturile sale sunt comparate cu o lovitură de glonț.

4. Zygaenidae.

Acest fluture, imediat ce observă vreun pericol, elimină un lichid care conține cianură.

5. Panda roșie.

Acest animal drăguț este un prădător foarte agresiv, arma sa principală fiind ghearele foarte ascuțite.

6. Fugu.

Este un pește care are o privire mirată, înoată cu coada înainte și are piele elastică în loc de solzi. Dacă se sperie, acesta se umflă și ia forma unei mingi cu ghimpi. Este foarte periculos!

7. Pasăre secretar.

Această pasăre grațioasă are picioarele foarte puternice. Are lovituri rapide și puternice, inamicul sau prada nu vor avea nicio șansă.

8. Glutonul.

Aceste animale, care se aseamănă cu urșii, par foarte drăguțe și liniștite. Dar, în realitate, sunt niște prădătoare înrăite. Sunt incredibil de puternice pentru dimensiunea lor și își apără prada de animalele mai mari, chiar de urși și lupi.

9. Ursul buzat.

Acest animal,c are pare drăguț la prima vedere, poate ataca chiar și oamenii.

10. Porcul în miniatură.

Porcul în miniatură se înțelege destul de bine cu oamenii. Dar numai atunci când sunt învățați de mici cum să se comporte. Dacă nu este educat, va încerca să domine, nu va recunoaște autoritatea proprietarului și pot mușca.