10 actori și actrițe care continuă, în ciuda vârstei venerabile, să strălucească în filme

Regizorii renumiți prezintă, în fiecare an, nume noi, creându-se impresia că tinerii actori și actrițe îi vor umbri pe vedetele mai în vârstă. Dar nu e chiar așa. Unii dintre ei, chiar și după vârsta de 60 de ani, le pot oferi un bun exemplu colegilor tineri, demonstrând încă o dată că vârsta este doar un număr.

Judy Dench, 86 de ani.  

Judy Dench a devenit extrem de populară pe când avea deja peste 60 de ani: a interpretat rolul șefului lui James Bond în filmul „GoldenEye”, iar în 2020 a apărut în fața publicului într-un mod complet neașteptat: în rolul unui elf din filmul „Artemis Fowl”.

Anthony Hopkins, 83 de ani. 

Anthony Hopkins a primit, în 2021, un Oscar pentru cel mai bun rol masculin din filmul „The Father”.

Patrick Stewart, 81 de ani. 

Mulți îl asociază pe Patrick Stewart cu filmele de science fiction: de la „Dune”, bazat pe romanul lui Frank Herbert până la franciza „X-Men”, bazată pe benzile desenate Marvel; la moment, Patrick Stewart este implicat în continuarea legendarei serii „Star Trek: Picard” și, judecând după ratingul proiectului, la 81 de ani actorul se descurcă de minune în rolul principal.

Linda Hamilton, 64 de ani. 

Linda Hamilton este cunoscută mai ales pentru rolurile sale în filme despre cyborgii care sosesc din viitor; în filmele „Terminator” și „Terminator 2: Judgment Day”, actrița a interpretat unul dintre rolurile principale, iar în 2019 a apărut într-o nouă parte a francizei numită „Terminator: Dark Fate”.

Gerard Depardieu, 72 de ani.

Gerard Depardieu este considerat unul dintre cei mai productivi actori ai timpului nostru: filmografia sa cuprinde aproximativ 250 de titluri, precum comediile „Tații”, „Îngerii păzitori”, „Asterix și Obelix”, îndrăgit de public.

Harrison Ford, 79 de ani.

Harrison Ford a devenit celebru pentru rolurile sale din francizele „Star Wars” și „Indiana Jones”, iar în ultimii ani a apărut în proiecte de succes, dar a avut roluri secundare, în filmele „Age of Adaline” sau „Good Morning”.

Susan Sarandon, 74 de ani. 

Susan Sarandon a jucat în mai multe filme legendare: în urmă cu 44 de ani a jucat în filmul „Cealaltă parte a miezul nopții”, iar filmografia sa include filme precum „Thelma and Louise”, „Hunger”, „Stepmother”.

Timothy Dalton, 75 de ani.

Îl cunoaștem pe Timothy Dalton datorită rolurilor domnilor din literatura clasică: „Jane Eyre”, „La răscruce de vânturi” etc.

Sigourney Weaver, 71 de ani. 

Sigourney Weaver a întruchipat pe ecran imaginea uneia dintre cele mai puternice femei din lumea cinematografiei – Ellen Ripley în filmul „Alien”, a avut rol în filme legendare precum „Heartbreakers”, „Avatar” etc, iar în 2020, Sigourney și a încântat fanii cu un rol în filmul dramatic „My Year in New York”.

Bill Murray, 70 de ani. 

Pentru mulți dintre noi, Bill Murray este în primul rând asociat cu filmele de cult „Ghostbusters”, „Groundhog Day”, „Lost in Translation”, iar în 2020 a jucat în „The Last Straw”, de Sofia Coppola și în 2021 apare într-o nouă parte din „Ghostbusters”.