10 actori pe care scriitorii i-au văzut în rolul personajelor create de ei. Dar regizorii au decis altfel.

Adaptările cinematografice ale cărților pot fi, uneori, foarte diferite de sursele originale. Acest lucru se întâmplă, în mare măsură, din cauza faptului că viziunea regizorului diferă foarte mult de a scriitorului. Iar cine a avut dreptate, în cele din urmă, devine clar numai după lansarea filmului și evaluarea spectatorilor.

Echipa noastră a descoperit 10 actori pe care scriitorii i-au văzut complet altfel față de regizorii filmului.

Scarlett O’Hara.

Favorita autorului romanului „Gone with the Wind” Margaret Mitchell a fost Katharine Hepburn. Însă, după lungi dispute, s-a decis ca rolul lui Scarlett să-i fie acordat actriței Vivien Leigh.

Holly Golightly.

Autorul romanului „Micului dejun la Tiffany” a văzut-o doar pe Marilyn Monroe în rolul lui Holly Golightly. Dar actrița a refuzat. Rolul a fost interpretat de Audrey Hepburn, care a primit un Glob de Aur pentru acest rol și a fost nominalizată la Oscar.

Christian Grey.

Scriitoarea E.L. James l-a văzut pe Robert Pattinson în acest rol. Dar tot ea a considerat că publicului i se va părea ciudată o astfel de alegere. După câteva luni de casting s-a decis că Jamie Dornan îl va înfățișa pe fermecătorul miliardar.

Joan Madou.

Prototipul protagonistei romanului „Arcul de Triumf” a fost actrița Marlene Dietrich, pe care Remarque a iubit-o mulți ani. Cu toate acestea, în filmul filmat în 1948, rolul lui Madou a fost interpretat de Ingrid Bergman.

Edward.

Potrivit lui Stephenie Meyer, Henry Cavill era ideal pentru acest rol. Dar, deoarece Cavill părea deja prea în vârstă, rolul i-a revenit lui Robert Pattinson.

Jacob Black.

Stephenie Meyer l-a văzut în acest rol pe Jacob Tyler Posey, care a câștigat popularitate datorită rolului Scott McCall în serialul TV „Teen Wolf”. Dar până la urmă rolul i-a fost acordat lui Taylor Lautner .

Willy Wonka.

Roald Dahl, autorul basmului „Charlie și fabrica de ciocolată”, a fost foarte dezamăgit de faptul că Spike Milligan nu a obținut rolul Willy Wonka. Gene Wilder a apărut în adaptarea filmului din 1971.

Bella.

Meyer dorea ca Bella să fie interpretată de actrița Emily Browning. Dar, după cum se știe, Kristen Stewart a obținut acest rol. Mai târziu scriitoarea a recunoscut că a rămas încântată de interpretarea lui Stewart.

Rhett Butler.

Margaret Mitchell și-a dorit ca rolul lui Rhett Butler să fie interpretat de comediantul Groucho Marx. Dar, până la urmă, Clark Gable a interpretat acest rol.

Angelica.

Anne Golon, una dintre coautoarele romanelor despre Angelica, nu a fost mulțumită de alegerea lui Michelle Mercier pentru rolul principal în adaptarea filmului cărților sale.