10 actori de la Hollywood care nu s-au născut acolo unde au cunoscut celebritatea

Avem, de obicei, impresia că vedetele de la Hollywood s-au născut și au crescut în Statele Unite.

Însă multe dintre vedetele pe care le cunoaștem s-au născut pe alte meleaguri.

1. Charlize Theron, Africa de Sud.

Patria actriței este Africa de Sud, dar Charlize are rădăcini germane, franceze și olandeze. Deși Theron vorbește engleza, limba ei maternă este afrikaans. La 16 ani a devenit model, a călătorit prin Europa și apoi a mers să cucerească New York-ul. Theron a devenit actriță din întâmplare, dar primele succese au inspirat-o și au făcut-o să meargă mai departe. Primul său rol important a fost în filmul în care e a jucat alături de Al Pacino și Keanu Reeves.

2. Natalie Portman, Israel.

Natalie s-a născut la Ierusalim și a trăit acolo în primii 3 ani din viață. Numele ei real este Hershlag, iar Portman este numele bunicii paterne a actriței. Când familia s-a mutat în Statele Unite, tânăra a început să se dedice dansului. Natalie a absolvit Harvard cu o diplomă de licență în psihologie și cunoaște mai multe limbi. Actrița a devenit vestită la vârsta de 13 ani, când a jucat primul ei rol principal în filmul „Leon” alături de Jean Reno.

3. Keanu Reeves, Liban.

Deși este considerat actor canadian și american, actorul s-a născut în Beirut, capitala Libanului. Tatăl său și-a părăsit familia, iar micuțul Keanu trebuia deseori să se mute cu mama sa. Reeves și surorile sale și-au petrecut copilăria și adolescența la Toronto, iar el și-a început cariera de actorie la vârsta de 9 ani, participând la spectacole teatrale. Ghidul lui Reeves către lumea cinematografiei mari a fost tatăl său vitreg, regizorul Paul Aaron, care  l-a convins pe producătorul de film Erwin Stoff să devină managerul aspirantului actor, iar cei doi lucrează împreună de atunci. Filmul „La limita extremă”, care l-a făcut celebru, i-a adus și un premiu MTV Most Desired Actor.

4. Mila Kunis, Ucraina.

Numele său real este Milena și s-a născut în orașul ucrainean Cernăuți. Mama viitoarei vedete a fost profesoară de fizică, iar tatăl ei a fost inginer. După ce familia a imigrat în Statele Unite, părinții și-au schimbat profesia. Mila și-a amintit că după ce s-au mutat ea și fratele ei erau foarte confuzi. Avea doar 7 ani, nu știa niciun cuvânt în engleză, nu înțelegea ce-i spun oamenii. Dar după un an Mila a fost înscrisă la școala de actorie din Beverly Hills, a început să apară în publicități, în roluri secundare și să dubleze desene animate. La vârsta de 14 ani a jucat rolul unei tinere răsfățate, Jackie Burkhart, în „Anii ’70”. Acest rol i-a adus primul ei premiu YoungStar.

5. Jim Carrey, Canada.

Jim Carrey s-a născut în Canada. Deoarece familia sa avea probleme financiare, Jim a trebuit în adolescență să lucreze pentru a-și ajuta tatăl. Pasiunea pentru actorie s-a manifestat foarte devreme. Pe la vârsta de 10 ani a trimis o înregistrare a parodiilor sale și chiar a primit un răspuns. Mai târziu a început să apară în cluburi de comedie, dar acest lucru nu i-a adus prea mult succes. Actorul nu a renunțat la încercări și a început să acționeze ca parodist și, după ce s-a mutat în Statele Unite, a început să joace în filme de comedie. Faima mondială i-a venit după lansarea filmului „Ace Ventura: Pet Tracking”.

6. Margot Robbie, Australia.

Vedeta DC Margot Robbie este originară din Australia. Cariera actriței a început în 2008, iar până în 2011 era cunoscută în patria ei datorită rolului său din serialul TV „Vecinii”. După ce s-a mutat în SUA în 2011 a interpretat-o ​​pe Laura Cameron în serialul „Pan American” după care a fost observată de regizori.

7. Ryan Reynolds, Canada.

Actorul s-a născut în Canada unde și-a început cariera, jucând un rol într-o telenovelă. După ce s-a mutat în America, actorul a apărut în filme și seriale TV, dar nu a fost prea bine cunoscut publicului larg. Până în 2002 a jucat în 2 comedii populare.

8. Mads Mikkelsen, Danemarca.

Actorul s-a născut în Danemarca. În tinerețe s-a ocupat de gimnastică și dans, a absolvit academia de balet și apoi școala de teatru. A lucrat în Danemarca și a devenit celebru în afara Europei lucrând cu Daniel Craig și Eva Green în filmul „Casino Royale”. În această parte a filmului Bond, a jucat în mod convingător rolul Le Chiffre.

9. Salma Hayek, Mexic.

Salma s-a născut în Mexic. A urmat o școală catolică apoi Universitatea din Mexico City, dar după ce a urmărit filmul „Willy Wonka și Fabrica de ciocolată” a decis să devină actriță. Deja la vârsta de 23 de ani, a jucat în telenovela mexicană de succes „Teresa” și a devenit celebră în țara ei. Mai târziu Salma s-a mutat în America, iar primul film care i-a adus faima a fost „Desperado” actrița a jucat împreună cu Antonio Banderas. Salma a devenit prima femeie mexicană nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

10. Russell Crowe, Noua Zeelandă.

Actorul s-a născut în Noua Zeelandă apoi familia s-a mutat în Australia. Deja la vârsta de 5 ani Crowe a jucat în unul dintre episoadele serialului australian. Actorul a primit primul său rol serios în Australia, iar rolul său din filmul „Confruntarea” a atras atenția regizorilor de la Hollywood. Rolul matematicianului John Nash în filmul „O minte sclipitoare” de Ron Howard și Maximus în filmul istoric „Gladiatorul” l-au făcut cu adevărat celebru.