1 citat de al lui Franz Kafka, pe care trebuie să-l cunoască atât tinerii, cât și persoanele în vârstă

Am fost pur și simplu încântați de acest citat înțelept al lui Franz Kafka, scriitor austriac de origine evreiască.

Franz Kafka s-a născut pe 3 iulie 1883 în Praga, capitala Regatului Boemiei în timpul Imperiului Austro-Ungar, într-o familie de evrei așkenazi, fiu al comerciantului Hermann Kafka și al Juliei Kafka (Löwy).

În copilărie era considerat drept ciudat din cauza caracterului său. A avut de suferit foarte mult din cauza singurătății.

Limba sa maternă, în care a și scris mai târziu, a fost germana, vorbită în acea vreme de mai puțin de o cincime din populația orașului. Kafka a mai învățat de-a lungul vieții ceha, franceza, italiana și ebraica.

Lucrările sale se deosebesc printr-un stil unic. Scriitorul a abordat teme precum: alienarea, conflictul dintre tată și fiu, complexitatea absurdă a birocrației și imposibilitatea omului de a înțelege sensul propriei existențe.

La momentul actual Kafka este unul dintre cei mai citiți scriitori de limbă germană. Influența lui s-a extins decisiv asupra unor mișcări literare majore din perioada interbelică sau a doua jumătate a secolului al XX-lea. În orașul Praga există un muzeu dedicat vieții și operei lui Kafka.

Elegantul Franz Kafka.

Vă propunem un citat de al lui Franz Kafka, pe care ar trebui să-l cunoască toți oamenii, indiferent de vârstă:

„Tinerețea este fericită, pentru că are capacitatea de a vedea frumusețea. Oricine își păstrează abilitatea de a vedea frumusețea, nu îmbătrânește niciodată”. – Franz Kafka

Ce părerea aveți despre acest citat al Franz Kafka? Cunoașteți și altele? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!