Un adevărat panaceu care te costă aproape nimic. Pentru un păr bogat și o piele ca de bebeluș

Vitamina E sau tocoferolul este un antioxidant puternic. Acesta este numit adesea vitamina tinereții, a sănătății, frumuseței și maternității. Tocoferolul întărește sistemul imunitar, protejează inima, ne protejează de infertilitate, de îmbătrânirea prematură și chiar de unele tipuri de cancer.

Dacă doriți să aveți părul și pielea frumoasă, utilizați zilnic vitamina E. Se găsește în uleiul de măsline și în nuca de cocos, spanac, avocado, semințe de floarea-soarelui, nuci și boabe încolțite. Doza zilnică recomandată de tocoferol este de 0,3 mg/kg din masa corporală (maturi), 0,5 mg/kg din masa corporală (copii).

Echipa noastră vă oferă unele informații despre proprietățile curative ale vitaminei E precum și niște rețete pe bază de vitamina E care vă vor ajuta să aveți un păr frumos și sănătos și să vă întineriți pielea.

5 proprietăți benefice ale vitaminei E

1. Stimulează creșterea părului

Datorită proprietăților sale antioxidante, tocoferolul regenerează foliculii de păr deteriorați, hidratează părul de la rădăcini până la vârfuri și previne încărunțirea prematură.

Pentru a pregăti o mască pentru creșterea părului amestecați 2 capsule de vitamina E și câte o lingură de ulei cald: de măsline și de cocos. Masați apoi, cu mișcări circulare, amestecul pe scalp. Țineți timp de 30 de minute și apoi spălați-vă părul cu șampon. Repetați procedura de 2-3 ori pe săptămână.

2. Vindecă rănile și cicatricile

Vitamina E hidratează perfect pielea și accelerează vindecarea cicatricilor. Scoateți uleiul din capsulă și aplicați-l pe zona afectată. Masați ușor timp de 5-10 minute. După 30 de minute clătiți cu apă caldă. Repetați procedura de două ori pe zi până la vindecarea completă.

3. Combate ridurile

Tocoferolul poate fi utilizat pentru a combate ridurile, petele pigmentare și alte semne de îmbătrânire. Vitamina E protejează pielea de efectele nocive ale radiațiilor UV și ale radicalilor liberi. De asemenea crește producția de colagen, ceea ce face ca pielea să devină mai elastică și mai fermă.

Aplicați vitamina E din capsule, pe zonele problematice ale pielii, înainte de a merge la culcare și lăsați-o peste noapte. În dimineața următoare se spală cu apă caldă. În loc de concentrat de vitamina E puteți folosi ulei de măsline cald.

4. Tratează hiperpigmentarea pielii

Vitamina E poate decolora petele întunecate de pe corp. Se amestecă 1-2 capsule de tocoferol cu ​​1 linguriță de ulei de ricin. Aplicați amestecul pe pielea afectată înainte de a merge la culcare și spălați-l în dimineața următoare. Utilizați acest remediu zilnic timp de o lună.

De asemenea, puteți înlocui procedura pentru un masaj de 10-15 minute cu ulei de două ori pe zi timp de câteva săptămâni.

5. Înmoaie pielea mâinilor

Vitamina E este o alternativă excelentă a cremei de mâini. Face pielea moale, elastică și hidratată.

Pentru mâini tinere amestecați puțin tocoferol cu ​​loțiune de corp și masați bine pe pielea mâinilor.

Altă metodă: într-un vas cu apă caldă amestecați 2 capsule de vitamina E cu suc de lămâie și adăugați puțină miere. Țineți mâinile timp de 10-15 minute. Apoi uscați-le și aplicați un pic de cremă hidratantă pe ele.

De asemenea vă puteți masa mâinile cu ulei de măsline cald zilnic timp de 5-10 minute înainte de culcare. Rezultatul nu se va lăsa așteptat prea mult!

Ne așteaptă sezonul estival, este timpul vacanței și al soarelui dogorâtor. Utilizați aceste rețete simple și pielea vă va mulțumi prin frumusețea și prospețimea sa.

Dumneavoastră utilizați vitamina E pentru îngrijirea zilnică? Scrieți-ne în comentarii.

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!