Vitamina D reduce riscul de infectare cu gripă cu 50%! Iată ce înseamnă acest lucru pentru fiecare din noi!

Potrivit medicilor din Japonia, riscul de infecție cu gripă la copii poate fi redus cu 50%, dacă copii consumă o doză suficientă de vitamina D. Această descoperire are consecințe potențiale pentru combaterea epidemiilor de gripă sezonieră, deoarece vitamina D, este produsă în mod natural de organismul uman la contactul acestuia cu lumina soarelui – și are efecte secundare nesemnificative, scrie Healthy Holistic Living.

Mai mult ca atât, potrivit unui studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition- această metodă de a suplini necesarul de vitamina D, este gratuită și poate fi de câteva ori mai eficientă, decât medicamentele antivirale sau vaccinurile.

Doar un copil din zece, cu vârsta cuprinsă între șase și cincisprezece ani, care administrau vitamina D în cadrul unui studiu clinic, s-au îmbolnăvit de gripă!

Medicul japonez Mitsuyoshi Urasama afirmă că, vitamina D este mai eficientă, decât vaccinurile pentru prevenirea gripei.

Dr. Damien Downing susține că guvernele ”adoră” epidemiile, deoarece sunt o șansă de a-și impune voința asupra societății. Medicul din Londra a consultat mulți pacienți, cărora le-a recomandat să administreze vitamina D în loc de vaccinuri.

Posibil să rămâneți șocați, după ce veți afla că există mulți doctori în Canada și în SUA, care zilnic prescriu vitamina D, ca tratament pentru o listă lungă de boli cronice.

Deficitul de vitamina D, ne afectează pe toți, mai ales în perioada rece a anului, în special pe locuitorii țărilor din emisfera nordică.

Vitamina D acționează ca un modulator al sistemului imunitar, prevenind producerea excesivă de citokine inflamatorii și contribuie la creșterea activității macrofagelor.

Vitamina D stimulează, de asemenea producerea de peptide antimicrobiene în celulele albe din sânge și în celulele epiteliale, protejând plămânii de infecții.

Astfel, vitamina D reduce riscul de infectare cu gripă cu până la 50%.

În studiul care a implicat 354 de copii s-a demonstrat că vitamina D protejează împotriva gripei de tip A. Aceste constatări sunt confirmate de medicii și oamenii de știință din Jikei University School of Medicine, Japonia.

Copiilor li s-a administrat o doză zilnică de 1200 UI (unități internaționale) de vitamină D, timp de trei luni. În prima lună, copiii din grupul care administrau vitamine, s-au îmbolnăvit la fel de des ca și copii care au luat placebo.

Dar în a doua lună, când nivelul vitaminelor din sângele copiilor a crescut, avantajul vitaminei a devenit evident pentru toată lumea!

Studiul japonez a confirmat teoria, că nivelurile scăzute de vitamina D din sânge, pe timp de iarnă, explică de ce epidemiile de gripă, de regulă ajung la nivelul critic în perioada decembrie-martie.

Vitamina D activează sistemul imunitar înnăscut și ajută organismului să producă mai multe proteine, printre care defensine și catelicidine, care determină activitatea celulară și dezactivează virușii.

Dozele și nivelurile critice ale vitaminei D

Recent, cercetătorii au determinat cu mai multă exactitate mecanismul de funcționare a vitaminei D.

– Vitamina D nu este o vitamină, dar este un predecesor al hormonului steroid, care are un efect profund asupra imunității înnăscute.

– Cantitatea de vitamina D în majoritatea produselor alimentare și în toate complexele de multivitamine este nesemnificativă.

– Doza zilnică recomandată de vitamina D pentru adulți este aproximativ 5000 UI/zi.

– Singura analiză de sânge pentru a determina nivelul de vitamina D, este 25 – hidroxi-vitamina D, și nu 1,25 – dihidroxi-vitamina D, pe care acum o prescriu mulți medici.

– Nivelul sănătos de vitamina D din sânge constituie de la 70 până la 90 ng/ml.

În prezent, cercetările sunt extinse și vor continua.

error: Content is protected !!