Un vânzător din piață mi-a spus cum se aleg corect căpșunile: 5 secrete care te vor ajuta să nu greșești

Căpșunile sunt niște fructe extraordinare, care pe lângă aroma superbă și gustul delicios au și un șir întreg de beneficii pentru sănătate. Ele sunt o sursă extrem de bogată de vitamine B, C, A, PP, dar și de fibre, pectine, acizi organici, fier, iod, potasiu, fosfor, calciu, mangan și antioxidanți.

Căpșunile stimulează eliminarea sărurilor și a excesului de lichid din organism, anihilează urmările negative ale acțiunilor radicalilor liberi, îmbunătățesc funcționarea creierului și au chiar proprietăți profilactice împotriva cancerului. Iar gustul nemaipomenit al căpșunilor înlătură orice urme de stres și depresie!

În sezonul căpșunilor noi obișnuim să le mâncăm sau să preparăm din ele tot felul de deserturi. Dar trebuie să fim foarte atenți, căci mulți producători folosesc tot felul de chimicale în creșterea acestor fructe. Pentru a face o alegere corectă și a avea parte de beneficiile enumerate mai sus, redacția noastră vine cu un șir de recomandări pentru dvs.

Cum se aleg căpșunile

1. Mirosul

Mirosul este primul lucru la care trebuie să atrageți atenția când procurați căpșuni. Dacă sunt crescute în mod natural, ele au o aromă extrem de plăcută! În schimb o aromă ștearsă sau chiar absentă indică faptul că fructele au fost crescute într-un mediu nesănătos.

2. Culoarea

Culoarea naturală a căpșunilor este un roșu strident, iar suprafața trebuie să fie ușor lucioasă. Fructele de un roșu închis, aproape de bordo, nu sunt demne de încredere: sunt șanse mari că ele au fost colorate suplimentar. Iar căpșunile verzi în nici un caz nu se vor coace acasă, evitați să le cumpărați.

3. Forma și dimensiunile

În privința formei nu sunt criterii prea stricte, căci există o mulțime de soiuri de căpșuni. Totuși nu căutați căpșuni de dimensiuni impunătoare: sunt șanse mari că fructele au fost injectate cu apă înainte de a fi vândute.

4. Codița

Căpșunile fără codiță se alterează foarte repede. Frunzulițele de pe codiță trebuie să fie proaspete, de o culoare verde matură. Un truc pe care îl știu doar specialiștii: aglomerația frunzulițelor indică un gust acrișor al căpșunii, în timp ce distanța dintre frunzulițe este indiciul unui fruct foarte dulce.

5. Porii

Atrageți atenția la pori: cu cât mai mare e distanța dintre ei și cu cât sunt mai adânci, cu atât căpșuna e mai dulce!

Folosiți aceste recomandări atunci când mergeți să cumpărați cășune. Sezonul este în toi, de aceea nu ezitați să savurați aceste fructe delicioase și extrem de benefice. Dar prietenii dvs. știu să aleagă corect cășunile?

error: Content is protected !!