Doar un singur exercițiu care vă poate corecta ținuta!

Cercetările psihologilor demonstrează că oamenii care au o ținută dreaptă (adică fiind așezați sau stând în picioare țin spatele drept) se simt mult mai fericiți decât cei ce umblă cocoșați.

Ținuta greșită are un impact negativ asupra sănătății și dispoziție noastre. Totul se întâmplă din cauza slăbirii mușchilor spatelui, care sunt responsabili de poziția dreaptă a coloanei vertebrale. Ei trebuie antrenați și pentru asta e suficient un singur exercițiu!

Exercițiu pentru corecția ținutei

Culcați-vă pe sol cu fața în jos. Întindeți mâinile de-a lungul corpului și lipiți palmele de șolduri. Țineți picioarele împreună, iar degetele ușor îndreptate în spate.

Faceți o expirație și ridicați capul și tot trunchiul. Poziția mâinilor și a picioarelor trebuie să rămână neschimbată. Ridicați-vă cât se poate de mult, dar nu până la nivelul durerii sau disconfortului. Excesul de zel nu este binevenit, mai ales la început.

Reveniți lent în poziția inițială, făcând o inspirație.

Pentru început repetați exercițiul de 10 ori. După câteva zile, când veți intra în ritm, îi puteți dedica 10 minute pe zi, de dorit dimineața.

Care va fi rezultatul? În primul rând veți corecta ținuta și, respectiv, veți arăta mai bine! În plus veți fi mult mai bine dispuși, iar funcționarea organelor interne se va îmbunătăți considerabil. Oboseala va veni mai greu și în general starea dvs. va fi mult mai bună.

Bonus din partea redacției: un set de exerciții pentru elasticitatea articulațiilor umerilor.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!