Doar un singur exercițiu care te ajută să arzi grăsimile și să-ți corectezi ținuta în același timp

Niciodată nu este târziu să începi să ai grijă de corpul tău. Dar pentru un efect cât mai rapid, trebuie să alegem un exercițiu cât se poate de eficient.

Astăzi redacția noastră vă prezintă exercițiul “plank inversat”, care deocamdată nu e foarte cunoscut, dar este extrem de eficient.

Instrucțiuni

1. Luați poziția șezând pe sol și îndreptați picioarele înainte. Așezați palmele pe sol în dreptul umerilor.

2. Ridicați corpul astfel încât de la umeri la călcâie să fie o linie dreaptă.

3. În timpul ridicării corpului, încordați mușchii abdominali și trageți burta.

4. Ținând corpul drept, sprijiniți-vă doar pe palme și călcâie.

5. Mențineți această poziție timp de 15-60 de secunde.

6. Coborâți lent corpul.

Efecte

• Antrenarea mușchilor fesieri și gastrocnemieni. În comparație cu plankul clasic, acest exercițiu dezvoltă într-o măsură mult mai mare mușchii fesieri și mușchii gambelor.

• Îmbunătățirea metabolismului. În timpul în care sunteți în poziția plank, organismul poate arde chiar mai multe calorii decât în cazul exercițiilor dinamice. Majoritatea oamenilor ce practică exercițiul plank inversat au scăpat de problemele cu metabolismul.

• Coloană vertebrală dreaptă. Plankul inversat garantează corecția ținutei, căci antrenează și dezvoltă mușchii spatelui. Acest fapt e foarte important mai ales pentru oamenii cu un mod de viață sedentar.

• Ameliorarea durerilor de spate. Dacă veți face exercițiul plank (fie clasic, fie inversat) măcar de 3-4 ori pe săptămână, veți scăpa de durerile de spate.

• Abdomen plat. În timpul exercițiului e important ca poziția corpului să fie cât mai dreaptă, atunci se dezvoltă la maxim atât mușchii mâinilor și picioarelor, cât și mușchii abdominali.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!