Un remediu ieftin pentru îngrijirea și întinerirea feței: veți observa efectele sale extraordinare după câteva proceduri.

Vă priviți chipul în oglindă și aveți impresia că pielii Dumneavoastră nu-i mai poate ajuta nimic în afară de chirurgia plastică? Atunci acest articol este anume pentru Dumneavoastră! Există o metodă simplă și eficientă pentru a vă îmbunătăți și întineri pielea feței. Chiar dacă ați încercat deja o mulțime de produse cosmetice cu care pielea s-a obișnuit și nu mai au efectul dorit, să știți că semințe de in sunt ideale pentru liftingul facial.

Semințele de in se comercializează în farmacii și sunt destul de ieftine. Acestea se consumă, de obicei, pentru detox. Dar faptul că aceste semințe se pot utiliza sub formă de măști care acționează pe pielea feței și a gâtului nu mai rău decât produsele cosmetice de ultimă generație, îl cunosc foarte puține persoane.

Semințele de in pentru piele

Proprietățile unice ale inului se datorează compoziției sale chimice, coaja acestuia conține: linocofenă, linocinnamarin, linamarină glucosidică și ester metilic. Semințele conțin multe vitamine și oligoelemente, acizi organici, proteine, carbohidrați, enzime și fitoestrogeni. Să analizăm în detaliu proprietățile medicinale ale unor componente:

— filochinona (are proprietatea de înălbire a pielii și de a combate pigmentarea);

— niacina (îmbunătățește tonusul pielii și elimină ridurile fine);

— tiamina (are efect de întinerire);

— acidul folic (ajută celulele pielii să lupte împotriva inflamațiilor: ameliorează roșeața, mâncărimea, durerea);

— colina (are efect bun asupra pielii sensibile, calmează iritarea);

— acidul omega-3 alfa-linolenic (un antioxidant puternic, stimulează regenerarea pielii).

Utilizarea semințelor de in în cosmetologie

Semințele de in sunt foarte apreciate în cosmetologie: acționează ca o peliculă pe pielea feței. După doar câteva proceduri pielea devine moale, netedă, dispar ridurile fine, se îmbunătățește conturul feței. Acest efect de lifting este de durată, pielea întinerește considerabil.

Inul ajută la rezolvarea mai multor probleme:

— înmoaie pielea aspră;

— ajută în cazul pielii uscate și descuamate;

— îndepărtează ridurile fine din jurul ochilor și buzelor;

— reduce ridurile profunde;

— înălbește fața;

— vindecă cicatricile;

— luptă cu succes împotriva acneei;

— hidratează pielea;

— elimină punctele negre.

Cum se utilizează semințele de in

Atunci când cumpărați semințele de in este bine să le verificați termenul de valabilitate. Este important să fie proaspete. Pregătiți măștile din semințe de in în fiecare zi, nu lăsați amestecul pentru a doua zi pentru că se va solidifica și nu veți obține efectul dorit. Turnați dimineața apă clocotită peste semințe, iar seara aplicați masca pe față.

Pentru pielea tânără și mai puțin problematică se recomandă să faceți aceste măști la fiecare trei zile. Pentru pielea îmbătrânită trebuie să faceți un curs întreg, 15-20 de măști, pe care să le aplicați zilnic, seara.

Mască din semințe de in

— luați o linguriță de in peste care turnați 1/3 de cană de apă clocotită și apoi amestecați bine bine timp de 1-2 minute. Acoperiți cu un prosop de hârtie și lăsați să stea până seara.

Dacă veți adăuga la această mască tărâțe de grâu sau de ovăz, veți obține o scrub excelent.

Cum se aplică această mască

Masca dată se aplică cu o dischetă de bumbac sau cu o periuță pe pielea curată a feței, gâtului și zonei decolteului. Lăsați să se usuce (acest lucru va dura aproximativ un minut). După primul strat, aplicați în același mod al doilea strat, urmat de al treilea, al patrulea și al cincilea. Așteptați să se usuce complet, aproximativ 20-25 de minute. În acest timp culcați-vă ,încercați să vă relaxați și să nu vorbiți. Spălați masca cu apă fiartă la temperatura camerei.

Această mască este foarte eficientă. După 10-15 proceduri nu vă recunoașteți în oglindă: rezultatul va fi extraordinar. Veți uita de botox și de alte proceduri scumpe și neplăcute de la saloanele de înfrumusețare. Încercați-o și recomandați-o și prietenelor Dumneavoastră!

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!