Acest profesor inventiv din Ghana își învață elevii cum se lucrează în Microsoft Word desenând totul pe tablă. Foarte curând copiii au primit cadourile mult așteptate

Profesorul Richard Akoto din Ghana, în vârstă de 33 de ani, predă informatica într-o școală primară din sat. Copiii învățau de mult timp fără a avea calculatoare, deoarece școala nu-și putea permite acest lucru. Dar istețul profesor a găsit o soluție.

Înainte de fiecare lecție desena pe tablă interfețele diferitor programe precum Microsoft Word  și apoi posta fotografiile pe pagina sa de Facebook.

Într-un timp foarte scurt aceste imagini au devenit virale. Oamenii din întreaga lume au vrut să-l ajute pe Richard și pe elevii săi. O lună mai târziu școala a primit primul computer de la un angajat al Universității Britanice din Leeds.

Alte cinci computere au fost donate de către școala de computere NIIT. Pentru inventivitate Akoto a primit un laptop personal.

Dar surprizele nu s-au încheiat aici. Microsoft a contactat profesorul și i-a promis să le echipeze o clasă de computere în școală, precum și să le ofere acces la diferite programe educaționale. Profesorul african a fost invitat la Singapore pentru o conferință internațională, iar locuitorii din Ghana au propus să i se ofere titlul de cel mai bun profesor din țară.

Richard Akoto a mărturisit care este scopul său principal: să pregătească elevii pentru examenul național de informatică, astfel încât aceștia să nu fie inferiori copiilor din orașele bogate. În 2017 unul dintre elevii săi a primit la examen nota maximă.

Suntem siguri că la lecțiile acestui profesor copii merg cu mare plăcere și nu vor uita niciodată de el. Devotamentul și dedicația față de munca sa ne captivează și ne inspiră.

Dumneavoastră cum considerați, domnul Akoto este demn de titlul celui mai bun profesor din Ghana?

Scrieți-ne în comentarii.

error: Content is protected !!