Un produs de neînlocuit pentru machiaj, gene, manichiură, cremă, păr…

Vaselina este utilizată pe larg nu doar în medicină, ci și în alte sfere, inclusiv în cosmetologie. Și credeți-ne, acest produs trebuie să își aibă locul în gentuța oricărei femei, căci este incredibil de util și multi-funcțional. Iată doar câteva dintre modurile în care putem utiliza vaselina.

1. Rezistența parfumului

Vă doriți ca aroma parfumului să țină mai mult timp? Aplicați puțină vaselină pe încheieturile mâinilor și pe gât înainte de a vă parfuma. Vaselina va încetini evaporarea moleculelor de parfum.

2. Rimel transparent

Aplicați puțină vaselina de-a lungul genelor, ea le va alungi vizual.

3. Ruj lucios

Aplicați puțină vaselină pe rujul mat pentru a-i conferi un efect lucios.

4. Îndepărtarea machiajului

Chiar și cel mai hidro-rezistent rimel va fi ușor de îndepărtat după aplicarea vaselinei pe gene. După asta curățați genele cu un produs obișnuit pentru îndepărtarea machiajului.

5. Accentuarea pomeților

Acest truc este folosit de specialiști de multe zeci de ani. Aplicați puțină vaselină de-a lungul pomeților pentru a obține o strălucire elegantă a acestora.

6. Prevenirea greșelilor de manichiură

Pentru a avea o manichiură ideală aplicați vaselină pe pielea din jurul unghiilor înainte de a aplica oja. După uscarea ojei pielea va putea fi curățată fără dificultate.

7. Tratamentul arsurilor solare

Vaselina previne pierderea de umiditate, de aceea aplicați-o imediat pe pielea afectată de arsuri solare, protejând-o în acest fel.

8. Ruj din umbre pentru ochi

Nu puteți găsi un ruj cu nuanță ideală pentru dvs.? Amestecați vaselină cu umbre pentru ochi de culoarea dorită și aplicați acest ruj improvizat cu ajutorul periuței.

9. Piele crăpată la nas

Aplicați vaselină pe pielea crăpată din jurul nasului pentru a scăpa de această problemă neplăcută.

10. Pregătirea călcâielor pentru sezonul cald

E foarte neplăcut să fii nevoită să renunți la sandalele preferate din cauza călcâielor, care nu sunt în cea mai bună formă. Dar există o soluție destul de simplă! Aplicați pe călcâie puțină vaselină înainte de somn și îmbrăcați o pereche de ciorapi ca spre dimineață să aveți piciorușe gingașe ca la un prunc.

11. Amplificarea efectului cremei

Amestecați puțină vaselină cu crema de față pe care o folosiți de obicei pentru a amplifica efectul ambelor ingrediente.

12. Vopsirea părului

Dacă obișnuiți să vă vopsiți părul de sine stătător în condiții casnice, aplicați înainte de asta vaselină pe pielea din zona frunții și a tâmplelor pentru a evita îmbibarea vopselii în piele.

13. Sprâncene dense și frumoase

Dacă sprâncenele dvs. sunt mai mici sau mai rare decât vă doriți, aplicați uniform puțină vaselină pe sprâncene pentru a crea un efect interesant.

14. Scrub pentru corp

De ce să cheltuiți sume mari de bani pentru scruburi comerciale dacă puteți obține unul în condiții casnice? Amestecați puțină vaselină cu zahăr și sare de mare mășcată pentru o rezolvare rapidă a problemelor pielii.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!