Un păr fermecător: 22 de recomandări ale unui dermatolog

Podoaba capilară este o adevărată comoară pentru femei. Părul trebuie să fie mereu îngrijit indiferent de vârstă. În acest articol vă prezentăm mai multe informații și sfaturi, oferite de un medic dermatolog și cosmetolog, pentru a avea un păr fermecător.

1. Căderea sezonieră a părului este inevitabilă. Minus 60 de fire pe zi pentru un păr mediu, este o normalitate.

2. Coada strânsă sau extensiile provoacă căderea a 30% din păr și fac ca mușchii scalpului să fie mereu în stare încordată. Rădăcinile părului sunt cel mai afectate. Părul se va regenera, dar nu va mai arăta la fel ca până la extensii. Faceți o pauză între extensii de 3-4 luni.

3. Această regulă este valabilă și pentru gene. Faceți pauza între extensiile de gene. Genele se regenerează mult mai repede decât părul.

4. Stresul este una dintre cauzele căderii anormale a părului. Părul este sensibil la adrenalină. Peste 2-3 luni după o situație stresantă cu siguranță veți observa o cădere excesivă a părului.

5. Excluderea din alimentație a proteinelor provoacă căderea sau fragilitatea părului. Aceste este 80% proteină. Părul sănătos are nevoie de proteină și aminoacizi.

6. Masajul gâtului este foarte eficient împotriva căderii părului. Mușchii încordați ai gâtului cauzează căderea patologică a părului. O bună circulație sangvină  alimentează suficient și continuu rădăcinile.

7. Durata somnului determină aspectul părului. Cu cât mai mult timp dormiți cu atât mai strălucitor este părul.

8. Împletiți părul pe durata somnului. Părul împletit ajută la formarea noilor foliculi și nu îi deranjează somnul pe cei de alături.

9. În faza normală de cădere a părului, care durează 5-6 săptămâni, multe persoane fac greșeala și se piaptănă rar, pentru a reduce căderea părului. Însă, părul „mort” se menține și împiedică creșterea firului nou. Pieptănați-vă și înnoiți părul!

10. 50%  din cantitatea de sebum de pe corpul uman este eliminată de pielea capului! Exfolierea acestei zone, cel puțin 1 pe săptămână este un obicei benefic și necesar. Pentru cap este potrivit peeling-ul chimic pe bază de acid hialuronic care dizolvă excesul de sebum. Aceste tratamente pot fi selectate pentru un tip anumit de piele: salicilic, pe bază de argilă sau pe bază de acid glicolic.

11. Cum puteți determina tipul pielii de unul singur? Întrebați-vă cât de frecvent vă spălați pe cap?

  • -zilnic – tip gras
  • 1 dată la 5-7 zile – tip uscat
  • 1 dată la 2-3 zile – tip combinat (absolut normal).

12. Domnișoarele obișnuiesc să cumpere șampon fără a ține cont de problemele pielii de pe cap, optând pentru cele hidratante, care tratează doar vârfurile uscate. Dacă pH-ul șamponului decât cel al pielii capului, atunci el nu poate curăța pielea de sebum și praf.

13. Șamponul trebuie să fie de calitate. Sulfații și parabenii sunt componentele care curăță. Anume ei scapă pielea de sebum. Dar acești sulfați și parabeni sunt de calitate diferită. Unii sunt extrași din petrolul rafinat, respectiv sunt de calitate proastă, alții sunt din uleiuri vegetale și sunt de calitate înaltă.

14. Pielea grasă a capului are pH 7.0-7.2 și poate fi curățată cu un șampon de aciditate medie pH 3,2-3,5. Dacă pielea de pe cap este uscată – pH 2,3, spălați-vă cu un șampon cu aciditate de 6.0.

15. Spălați capul după necesitate, în funcție de cât de repede se murdărește, chiar dacă trebuie să o faceți și 2 ori pe zi. Numărul glandelor sebacee care produc sebum este individual și ereditar.

16. Dacă pielea capului necesită o spălare frecventă, procurați 2 tipuri de șampon – unul pentru părul gras și unul pentru părul normal. Alternați-le. Pielea capului nu va deveni uscată și va înceta să compenseze hidratarea cu producerea de sebum.

17. Balsamul și uleiul, aplicate la rădăcina părului nu hidratează pielea. Pentru a hidrata pielea capului apelați la produsele dermatologice speciale.

18. Tipul pielii capului se schimbă pe parcursul vieții! Alegeți șamponul în funcție de tipul părului în prezent.

19. Spălați capul cu șampon după piscină și sala de sport sportive! Folosiți un șampon cu pH 5.0-5.5. Acest șampon va spăla pielea de sărurile care s-au eliminat în timpul antrenamentului odată cu transpirația și va echilibra aciditatea la nivelul pielii capului după contactul cu clorul din piscină.

20. Este dificil, dar nu imposibil să obțineți un volum natural și un blond platinat. Decolorarea distruge cuticula și părul nu doar cade, dar devine fragil. În acest caz faceți tratamente în condiții casnice sau în saloanele de frumusețe. Folosiți balsam, măști, uleiuri, spray-uri, seruri pentru hidratare pe parcursul zilei.

21. Balsamul, măștile și uleiurile se aplică doar pe lungimea părului și pe vârfuri.

22. Laminarea părului nu îl tratează. O alternativă sunt cocktailurile cu acid hialuronic, peptide, ceramide și minerale. Este un mix care hidratează, pătrunde în păr cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete, fără a distruge cuticula.

23. Un pahar de vin roșu seara stimulează creșterea părului. Vinul roșu conține estrogen vegetal care stimulează divizarea sănătoasă a rădăcinilor. Fibrina stimulează producerea de colagen, elastan și acid hialuronic. Pielea sănătoasă și hidratată a capului face părul sănătos.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!