Un grădinar experimentat a introdus niște chibrituri în sol… Rezultatul este absolut uimitor!

Bineînțeles că orice grădinar este foarte preocupat de propria recoltă. Dar din păcate se poate întâmpla că planta este îngrijită, udată, răsădită și fertilizată ca la carte, dar ea totuși își pierde puterile și se stinge.

как оживить растения

Cu aceeași problemă se ciocnesc și gospodinele care îngrijesc anumite plante de cameră. Practic în orice casă sunt tot felul de ghivece cu plante care nu numai că îi bucură pe stăpâni și pe oaspeți, ci curăță și înnoiesc aerul din încăpere.

как оживить растения

Starea proastă a plantelor dvs. poate fi cauzată de o îngrijire inadecvată, dar și de acțiunea dăunătorilor, mulți dintre care nu întotdeauna pot fi văzuți cu ochiul liber.

как оживить растения

Dar din fericire noi cunoaștem un truc simplu, datorită căruia plantele dvs., fie ele de grădină sau de cameră, vor reveni la viață. Pare uimitor, dar acest lucru poate fi făcut cu niște chibrituri obișnuite.

как оживить растения

Cum să salvezi planta

Înfigeți câteva chibrituri cu gămălia în jos în solul din jurul plantei la o distanță de 5 cm de marginea ghiveciului, apoi udați planta. După 2 zile înlocuiți chibriturile, iar după alte 2 zile dăunătorii vor dispărea complet.

как оживить растения

Secretul acestui truc se ascunde în gămălia chibriturilor, sau mai bine zis în materialele ce intră în componența acestora: fosforul și sulful pot proteja plantele dvs. de acțiunea dăunătorilor.

как оживить растения

Această metodă este destul de actuală și pentru grădinari, căci ea este foarte eficientă împotriva coropișniței. Înmuiați o bucată de miez de pâine și faceți din ea o biluță de mărimea unei nuci. Înfigeți în ea 10-12 chibrituri cu gămălia în interior. După ce vârful chibriturilor se va umezi, microelementele vor pătrunde în miezul de pâine.

как оживить растения

În continuare faceți din acea bucată de miez niște biluțe și mai mici, de mărimea unui bob de mazăre, și așezați-le în cuiburile coropișnițelor la distanța de 50-70 cm una de alta. Aceasta e o metodă foarte sigură pentru a scăpa de dăunători.

как оживить растения

Nu vă grăbiți să aruncați bani grei pentru a procura soluții speciale de îngrijire a plantelor. De multe ori soluția e mult mai simplă decât am putea crede!

как оживить растения

Sperăm că această informație vă va ajuta să scăpați de niște griji în plus și să vă bucurați mereu de rodul muncii dvs.!

error: Content is protected !!