Un om al străzii murdar și neîngrijit i-a returnat geanta fetei. În schimb a primit un lucru la care nici nu visa!

Nu contează dacă ești bogat sau sărac, important e să fii om. Eroul acestui articol, care nu are nici un ban, a arătat un exemplu de altruism și decență.

Tânăra Diasy Owen, de 20 de ani, și-a pierdut geanta după o plimbare nocturnă prin Bolton, Marea Britanie. Geanta valora foarte mult pentru fată, deoarece în ea erau documentele, telefonul și o sumă mare de bani.

Daisy se împăcase deja cu gândul că a pierdut-o, pentru că un bun nesupravegheat nu rămâne prea mult timp pe stradă. Însă ea nici măcar nu știa că geanta ei era intactă și în siguranță la un oarecare Paul Calderbank, un bărbat fără adăpost, care încerca deja de două zile să găsească proprietarul bunului.

Paul căuta neîncetat proprietarul genții, întreba trecătorii, a scris chiar și o scrisoare specială, astfel încât poliția să nu-l suspecteze de furt.

„Erau bani în geantă, nu am luat niciun ban”. Paul a spus că nici nu avea intenția de a-și însuși un lucru străin.

După multe încercări inutile de a găsi fata, Paul a decis să meargă la ea acasă și să-i dea geanta, dar în ultima clipă a întâlnit o prietenă de a ei, care i-a scris lui Daisy pe Facebook și a stabilit o întâlnire pentru cei doi.

„Sunt un om cinstit, trăiesc în stradă de patru ani. În tot acest timp, n-am înșelat pe nimeni, n-am luat niciodată nimic. A trebuit să întreb sute de oameni pentru a găsi proprietarul genții”, a menționat Paul.

„Vroiam deja să merg la ea acasă și să-i înmânez lucrurile pierdute, dar am reușit să găsesc niște cunoscuți de-ai fetei care au anunțat-o de unde își poate ridica geanta.”

Gestul bărbatului a șocat-o pe Daisy. Neavând nici un ban, Paul nu și-a aflat locul până nu a întors lucrurile proprietarului. El nu a luat nici a zecea parte din bunuri, ceea ce a uimit-o pe tânără.

Vrând să-l răsplătească pe Paul pentru fapta sa nobilă, Daisy a organizat o campanie online de colectare a fondurilor pentru a cumpăra o locuință și produse alimentare pentru boschetar. Ea dorea să-l ajute să-și caute liniștit și sătul un job și să revină la o viață normală.

Oamenii, impresionați de această poveste, au răspuns imediat solicitării lui Daisy. Prin eforturile comune ale mai multor utilizatori cu inimă mare, a reușit să colecteze mai mult de 5 mii de dolari!

Daisy la întrebat pe Paul cum va folosi banii. Omul fără adăpost a spus că dorește să-și cumpere un apartament și să pună banii pe un cont de depozit.

„Oamenii buni nu trebuie să trăiască în stradă. Pentru aceasta și există binele. Trebuie să ne ajutăm reciproc, să dovadă de omenie”, a subliniat Daisy, care a hotărât ferm să găsească un loc de trai pentru această persoană fără adăpost.

loading...

error: Content is protected !!